In de problemen door wegwerkzaamheden?

Vul de enquête in van MKB-Nederland
Heb jij een winkel en ligt je straat open? Ondernemersvereniging MKB-Nederland wil graag in beeld krijgen welke schade ondernemers ondervinden van openbare werken, zoals het onderhoud aan riolering of de straatstenen. Vul de enquête in.
Meer weten over nadeelcompensatie?
Klik hier
Lees de columns van Christa Lagerweij-Duits
Lees verder
Zet je in voor je wijk!
Klik hier
Lees hoe in het whitepaper
Naar MijnMKB
Meer weten over MKB-Nederland?
Klik hier
Ga naar het dossier
Lees verder
Als je straat open ligt, kunnen klanten minder goed bij je zaak komen en wordt het voor leveranciers erg lastig om je winkel te bereiken. Dit kan dus voor grote schade zorgen en in een tijd waarin de retail het toch al moeilijk heeft, kunnen openbare werken leiden tot faillissement.
 
MKB-Nederland wil in kaart brengen hoe groot de schade is die winkeliers oplopen door wegwerkzaamheden. Daarnaast wordt onderzocht hoe goed de gemeente bij dit soort werken de samenwerking zoekt met de ondernemers die last krijgen van de openbare werken.
 
De enquête vind je hier.
 

Compensatie

Als je minder omzet hebt gedraaid door de werkzaamheden, kun je altijd een verzoek indienen tot nadeelcompensatie. Dan vergoedt de gemeente je inkomstenderving door de werkzaamheden.
 
Meestal kost een verzoek om nadeelcompensatie niets, soms betaal je heffingskosten, maar die krijg je terug als je de compensatie krijgt toegekend. Soms kun je zelfs aanspraak maken op een voorschot.
 

Vriendelijke gemeente

De ene gemeente houdt meer rekening met ondernemers dan de andere. MKB-Nederland beloonde onlangs de gemeenten die het best omgaan met hun ondernemers. Het Zuid-Hollandse Bergambacht en de Overijsselse hoofdstad Zwolle wonnen de titel van mkb-vriendelijkste gemeente.

 


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten