Top 5 artikelen in 2013 op MKB Servicedesk

Welke artikelen vonden jij en mede-ondernemers interessant?

02 januari 2014

Welke onderwerpen vonden jij en je mede-ondernemers belangrijk in 2013? MKB Servicedesk blikt terug op afgelopen jaar, via de meestgelezen artikelen van onze website.

1. Ondernemers klagen over telefoontje mkb veiling

De agressieve acquisitie van MKB Veiling hield ondernemers lange tijd bezig, en nog steeds. De acquisiteurs zijn actief sinds het eerste kwartaal van 2013, en bestoken ondernemers met telefoontjes over collectieve energiecontracten. Ondernemers melden zich zorgen te maken over de agressieve, vreemde vorm van benadering en zijn bang vast te zitten aan een energiecontract.

2. Hoe vaak mag ik een contract voor bepaalde tijd verlengen?

Veel ondernemers geven er de voorkeur aan om werknemers voor slechts een bepaalde tijd of een bepaald project in te zetten. Maar hoe vaak ze dat nu eigenlijk achter elkaar mogen doen, en wat andere geldende regels zijn rondom het contract voor bepaalde tijd, dat weten ze niet precies. Blijkt uit de vele clicks voor het artikel waarin deze vragen worden beantwoord.

3. Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd

In maart zijn afspraken over betalingstermijnen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheden in de wet vastgelegd. Binnen hoeveel dagen moet je een factuur nu betalen, wat is een overheidsklant aan jou verplicht en welke rechten heb je als een klant te laat betaalt? Redacteur Raphael Klees verzamelde de nieuwe regels.

4. De top 5 ontslagredenen

Wat zien ondernemers als reden om afscheid te nemen van een werknemer? In dit veelgelezen artikel vind je de meestgenoemde oorzaken voor ontslag. Zoals een dreigend failissement, een conflict of disfunctioneren. En de bijbehorende processen die je moet doorlopen bij deze vijf verschillende redenen voor ontslag.

5. Mag de bank zomaar mijn krediet opzeggen?

Ook in de top 5: een column van columnist Arjen Paardekooper. De mede-oprichter van Blenheim Advocaten adviseert in zijn column ondernemers die geconfronteerd worden met een bank die plotseling extra zekerheden vraagt of zelfs het bedrijfskrediet opzegt. Hot news in april 2013.

Auteur

Lenneke Arts