De 5 beste ondernemerscolumnisten van 2013

Overzicht van de populairste columns op MKB Servicedesk

20 februari 2020 2 minuten

Wij zijn heel blij met onze columnisten. Die actuele ondernemersthema's aansnijden, zich verbazen over zaken die ze tegenkomen tijdens het ondernemen en andere ondernemers waarschuwen voor misstanden. Daarom: de vijf best gelezen columns van 2013.

1. Arjen Paardekooper

Met stip op één staat Arjen Paardekooper. Deze mede-oprichter van Blenheim Advocaten en specialist in ondernemersrecht schreef een serie columns rondom het feit dat de Deutsche Bank in april bekendmaakte een portefeuille met 18.000 klanten, waaronder veel kleine ondernemers, te willen afstoten. De column 'Mag de bank zomaar mijn krediet opzeggen?' is Paardekopers best scorende stuk.

2. Floris Venneman

Met zijn column 'Een ondernemingsplan in één A4' wist ondernemer en The Next Entrepreneur-ambassadeur Floris Venneman veel startende ondernemers te boeien. Venneman ondersteunt in het dagelijks leven andere mkb ondernemers bij het zoeken, vinden en benutten van kansen om succesvol te worden en te blijven. En dat alles met een flinke dosis energie en eindeloze passie voor ondernemerschap. In zijn column vraagt hij starters naar hun bestaansrecht, hun waardepropositie en doelen. 

3. Maarten Menger

Al jaren gewaardeerd MKB Servicedesk-columnist op juridisch vlak. Dat is Maarten Menger, die zijn eigen kantoor 'Advocatenkantoor Menger' runt in hartje Amsterdam. Zijn bestgelezen column dit jaar is 'Mag een werknemer ziekte verzwijgen bij sollicitatie?', waarin Menger via een behandelde case toetst of je je werknemer mag ontslaan als deze tijdens de sollicitatieprocedure opzettelijk zijn ziekte heeft verzwegen.

4. Marianne Sturman

Het nieuws dat Yahoo het thuiswerken afschafte omdat dit de innovatiteit en productiviteit van personeel niet ten goede zou komen, was voor Moneypenny-eigenaar Marianne reden om de column 'Tot zover het thuiswerken?' te schrijven. In haar column adviseert ze andere ondernemers op welke manier je het nieuwe werken wél succesvol kunt invoeren in je bedrijf en voor welke valkuilen je moet waken.

5. Bastiaan Burgwal

Het tegengeluid op het enthousiasme rondom crowdfunding en kredietunies komt van columnist Bastiaan Burgwal. In zijn column 'Een bank houdt je scherp, crowdfunding niet' bekritiseert hij het fenomeen dat crowdfundingplatformen als paddestoelen uit de grond schieten en ondernemers daardoor teveel vrijheid hebben met het geld van anderen.

Auteur

Lenneke Arts