De populairste whitepapers van 2013

Wat downloadden ondernemers het meest in 2013?
In MijnMKB kun je e-books, whitepapers, business guides en sjablonen over diverse onderwerpen downloaden. Dit zijn de vijf populairste downloads van het afgelopen jaar.
Zien wat je nog meer kunt downloaden?
Klik hier
Ga snel naar MijnMKB
Lees verder
  1. Ondernemingsplan

In 2013 wilden veel Nederlanders, ondanks de economische malaise, eigen baas worden. Het aantal startende ondernemers groeide gestaag. In de downloads op MijnMKB is dit terug te zien, het meest populaire whitepaper is Hoe maak ik een ondernemersplan? Ook handig voor ondernemers die al een tijdje geleden zijn gestart. Een goed ondernemersplan vergroot je kans op succes bij je aanvraag voor financiering.

  1. Financiering

Financiering was voor veel kleinere ondernemers een belangrijk thema in 2013. Banken wezen meer aanvragen af, Deutsche Bank wilde vrijwel alle mkb'ondernemers uit het klantenbestand verwijderen en alternatieve vormen van financiering, zoals crowdfunding en kredietunies, kwamen op. Ondernemers waren op zoek naar meer informatie over al deze ontwikkelingen en downloadden massaal Eerste hulp bij Financiering. 
 
  1. Regelingen

Het whitepaper over alle verschillende financieringsvormen en regelingen was daarna het meest gedownloade document.
 
  1. Groei

Niet alle ondernemers waren bezig met hun financiering. Er werd in 2013 ook over de grens gekeken naar nieuwe groeimarkten. Daarbij waren de meeste ondernemers geïnteresseerd in onze belangrijkste handelspartner Duitsland. De Business Guide Duitsland, vol tips, ervaringen van verschillende ondernemers en veel informatie over de geschiedenis, cultuur en zakelijke gewoontes, werd veelvuldig gedownload. 
 
  1. Overname

Andere ondernemers zochten de groeimogelijkheden dichter bij huis en verdiepten zich in bedrijfsovername. Het whitepaper Eerste hulp bij bedrijfsovername staat op de vijfde plek van de populairste downloads van 2013. 

Dossiers

Ondernemer richt zich op Duitsland

Top 5 downloads en meest gelezen in juni
Duitsland is onze belangrijkste handelspartner, dat werd in juni extra onderstreept door ons kersverse koningspaar. Zij sloten aan op de handelsmissie...

Ondernemer richt zich op online toekomst

Top 5 downloads MijnMKB
Wat leeft er bij ondernemers op dit moment? Online ondernemen rukt op. Daarnaast zijn ondernemers bezig met financiering en internationale kansen. Dat...

MijnMKB top 10 downloads

Wat speelt er bij ondernemers in 2013?
In de eerste twee maanden van 2013 werden er door de bezoekers van MijnMKB weer flink wat e-books, whitepapers en sjablonen gedownload. Het e-book...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten