Ontslag met wederzijds goedvinden populairst

En ontslag via kantonrechter met 51.456 euro het duurst
Ontslag met wederzijds goedvinden is de meest toegepaste ontslagroute door ondernemers. Het meeste geld zijn ondernemers kwijt aan ontslag via de kantonrechter. Dat blijkt uit onderzoek van Panteia.
In 5 stappen de procedure van ontslag door?
Klik hier
Gebruik dit whitepaper!
Naar MijnMKB
Voor de publicatie 'Ontslagkosten van werkgevers in 2012' heeft onderzoeksbureau Panteia 3501 ondernemers met vijf of meer werknemers ondervraagd. In het onderzoek komen vijf ontslagrouters aan bod:
 

Snelste route

De kortste procedure is die van ontslag met wederzijds goedvinden; die duurt gemiddeld 19 weken. De ontslagroutes via het UWV en de kantonrechter duren gemiddeld 5 tot 6 weken langer.
 

Duurste route

Ontslag via de kantonrechter is de meest kostbare manier om afscheid te nemen van een werknemer. Maarliefst 51.456 euro zijn ondernemers gemiddeld kwijt aan deze vorm van ontslag. Ontslag met wederzijds goedvinden kost gemiddeld 22.417 euro, ontslag via een ontslagvergunning van het UWV kost zo'n 18.248 euro en ontslag op staande voet 6.873 euro.
 

Populairste route

Ontslag met wederzijds goedvinden wordt het vaakst toegepast door ondernemers. Tenminste, in 2012 stond deze vorm met stip op één in de lijst van de meest toegepaste ontslagroutes. Gevolgd door ontslagvergunning via het UWV op 2, ontbinding via de kantonrechter op 3, ontslag op staande voet op 4 en eenzijdige beëindiging op 5.

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel
Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.
webinar-personeel-veranderingen-arbeidsmarkt-13613211204.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten