Eén digitaal overheidsloket voor ondernemers

Ondernemersplein.nl online

01 april 2014

Voortaan ga je als ondernemer voor al je online overheidszaken naar het digitale Ondernemersplein. Voor het aanvragen van een vergunning, het indienen van een subsidieverzoek of een mutatie in het handelsregister.

De overheidswebsite Ondernemersplein.nl is op 20 januari 2014 live gegaan. Volgens minister Kamp van Economische Zaken moeten ondernemers hierdoor sneller en eenvoudig zaken kunnen doen met de overheid. In het digitale overheidsloket vind je een bundeling van zaken die je via de overheid moet regelen zoals subsidieregelingen, belastingzaken en het handelsregister.

Je kunt er onder meer:

Ondernemersplein

Het Ondernemersplein is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, het CBS, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Alle informatie van de (semi)overheid op het gebied van ondernemen is toegankelijk op de het Ondernemersplein. De komende periode sluiten meer overheden aan en wordt het Ondernemersplein verder uitgebreid.

Auteur

Laura Wennekes