"Uitdagende omgeving creëren voor mijn werknemers"

Interview met 20.000ste MijnMKB’er Camilo Behage

06 september 2018

Groot feest deze week op het kantoor van MKB Servicedesk in Utrecht. Reden is het bereiken van de mijlpaal van 20.000 gebruikers op ondernemersplatform MijnMKB.nl. Grote vraag was direct: wie is toch deze 20.000ste MijnMKB’er? Een inspirerend interview met Camilo Behage.

E-book Eerste hulp bij Groeien

Naam: Camilo Behage

Ondernemer sinds: 2010

Bedrijfsnaam: Emmelkamp BV

Product: Led-verlichting en infraroodstralers

Aantal werknemers: 5

Bijzonder: 20.000ste gebruiker van MijnMKB

Infrarood

In 2010 nam hij het bedrijf over waar hij al tien jaar werkte. Nu staat hij aan het roer van een productiebedrijf met vijf werknemers dat internationaal actief is. "We verkopen led-verlichting en infraroodstralers voor de wellness-sector in Europa", vertelt Camilo. "Onze afnemers zijn heel divers. Van scholen en kantoren tot sporthallen en woningbouw. We produceren zelfs straatverlichting."

MijnMKB

Op advies van een vriend kwam Camilo in MijnMKB terecht. "Ik had er al vaker van gehoord. Een mede-ondernemer uit Leeuwarden attendeerde me er laatst weer op dat er veel praktische informatie te vinden is voor ondernemers. Nu had ik wat vragen in verband met een zieke werknemer en besloot ik eens te kijken of ik daar antwoorden op kon vinden in MijnMKB. Ik vond het whitepaper ‘Mijn werknemer meldt zich ziek, en nu?’ met daarin een aantal handige tips."

Ontwikkelen

Camilo besloot zich direct aan te melden voor de nieuwsbrief van MKB Servicedesk. "Ik wil graag op de hoogte blijven. Jezelf ontwikkelen als ondernemer is heel belangrijk", weet hij. "Ik volg regelmatig cursussen en trainingen. Ook mijn werknemers moedig ik aan om 1 á 2 cursussen per jaar te volgen. Ik haal er zelf veel lol uit. Het werkt inspirerend."

Ondernemersdroom

Het enthousiasme neemt een sprong als we Camilo vragen naar zijn droom als ondernemer. "Ik heb zeker een droom", roept hij. "Ik hoef geen Philips te worden, maar ik wil wel zorgen dat het bedrijf blijft groeien. Het doel is om intern het werkplezier te verbeteren en de wereld een stukje beter te maken. We willen volledig CO2-neutraal produceren. De eerste stappen hebben we al gezet op dat gebied. Zo wil ik een omgeving creëren waarin werknemers zich uitgedaagd voelen."

Auteur

Raphael Klees