10 jaar Facebook: deelt jouw bedrijf in de feestvreugde?

7 miljoen Nederlanders binnen bereik

09 juni 2014 1 minuten

Facebook bestaat vandaag tien jaar. In die tien jaar heeft het sociale netwerk zich niet alleen een onmisbare plaats in het leven van met name jongere generaties verworven, maar is het voor bedrijven ook een belangrijk marketinginstrument geworden.

Zeker wanneer je onderneming actief is op de consumentenmarkt, kun je het je eigenlijk niet veroorloven om niet aanwezig te zijn op Facebook. Immers, wereldwijd telt het sociale netwerk van Mark Zuckerman nu meer dan een miljard gebruikers. In Nederland is de acceptatie wat langzamer verlopen, mede doordat in ons land aanvankelijk nog Hyves actief was.

Ruim 7 miljoen Nederlanders

Inmiddels hebben zich ruim zeven miljoen Nederlanders op het grootste sociale netwerk van de wereld geregistreerd, terwijl er naar schatting slechts 150.000 bedrijven uit het Nederlandse mkb op actief zijn. Daar liggen dus nog volop kansen!

Te meer omdat blijkt dat steeds meer gebruikers Facebook mobiel gebruiken. Uit de meest recente rapportage van Facebook zelf blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse gebruikers mobiel inlogt. Die mobiele gebruikers zijn ook veel actiever dan pc-gebruikers.

Recente ontwikkelingen

De overname van foto-app Instagram maakt het voor Facebook-gebruikers veel makkelijker om snel in hun ogen belangwekkende zaken of gebeurtenissen te delen

Dit jaar zal Facebook wereldwijd 'Paper' uitrollen: een mobiele app, die - in de stijl van Flipboard - een persoonlijke krant voor je samenstelt. De inhoud bestaat niet alleen uit de berichten van je relaties en vrienden, maar ook formele nieuwsbronnen.   

Tips

  • Heb je nog geen bedrijfspagina op Facebook? Maak er dan snel een aan!

  • Realiseer je wel dat Facebook om 'het gesprek' draait: met behulp van chat vergroot je de betrokkenheid. 

  • Zorg ervoor dat je goed beeldmateriaal hebt om je dienst/product onder de aandacht te brengen.

  • Profiteer van de mogelijkheid om te adverteren.   

Auteur

Flip Schultz