Iedereen een droombaan

Ondernemer in beeld | ElkeDagBeter Award winnaar Hoppenbrouwers

24 juli 2017

“Iedereen een droombaan”, dat is het streven van Hoppenbrouwers Elektrotechniek B.V. Het installatiebedrijf wist in 2013 de ElkeDagBeter Award binnen te slepen en won hiermee een coachingssessie met Huub van Zwieten. Hiermee kan directeur Henny de Haas de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers nog meer verbeteren.

Ondernemer: Henny de Haas

Bedrijf: Hoppenbrouwers Elektrotechniek BV

Sinds: 1918

Rechtsvorm: BV

Werknemers: 250

Jaaromzet: 27 miljoen euro

ElkeDagBeter Award

MKB-Nederland organiseerde in 2013 de ElkeDagBeter Award, de award voor het bedrijf dat het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. De award is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu van MKB-Nederland en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit omdat door vergrijzing de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten ontstaat. Wil je ook in de toekomst verzekerd zijn van goede werknemers, dan moet je nú investeren in mobiliteit, gezondheid en scholing.

Zelf ondernemers

Directeur Henny de Haas van Hoppenbrouwers Elektrotechniek B.V.: “Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers.” De Haas ontving uit handen van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de ElkeDagBeter Award op de Week van de Ondernemer 2013 in Utrecht. Volgens de jury is De Haas 'de absolute top' als het gaat om duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Coachingssessie

Drie mkb-bedrijven werden in 2013 genomineerd voor de ElkeDagBeter Award: Bakkerij Verba, BOSCH Metaal en Scharnieren B.V. en Hoppenbrouwers Elektrotechniek B.V. Hoppenbrouwers ging met de Award naar huis. En won een coachingssessie met Huub van Zwieten van Talent First om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers nog verder te verbeteren. Directeur De Haas: “We hebben eenzelfde streven. Alle medewerkers aan hun droombaan helpen.”

Tevreden medewerker is tevreden klant

Hoppenbrouwers Elektrotechniek BV. is in 1918 begonnen als kleine elektronicawinkel en intussen uitgegroeid tot een modern installatiebedrijf met alle specialismen onder één dak. De focus ligt op elektrotechniek, beveiliging, industriële automatisering, duurzame energie, inspectie en onderhoud. Hoppenbrouwers wil zich onderscheiden met een 24-uursservice, mede mogelijk gemaakt door 250 hardwerkende medewerkers. De filosofie: tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.

Iedereen een droombaan

De Haas blikt terug op de sessie: “We hadden een goede match, Huub van Zwieten denkt er net zo over als wij: iedereen een droombaan. Je hebt een droombaan als werk niet voelt als werk. Huub dacht mee over de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle medewerkers een droombaan krijgen. We hadden alle leidinggevenden en andere sleutelfiguren binnen het bedrijf bij elkaar geroepen om te kijken naar hun teams. En vroegen ons af hoe ver medewerkers van hun droombaan afzitten, of dat ze eventueel beter naar een andere plek gecoacht kunnen worden. Het was fijn om van Huub ook de bevestiging te krijgen dat we het goed doen. Inmiddels zijn we alweer een stap verder, we zijn binnen de teams met onze mensen aan de slag gegaan.”

Vitaal bedrijf

Huub van Zwieten: “Ik trof een vitaal bedrijf, waarbij onderling veel vriendschappen bestaan. De medewerkers zijn technische mensen die heel bevlogen zijn in hun werk. Het thema van de middag was al bepaald: leidinggevenden laten onderzoeken hoe de mensen binnen hun team functioneren en of ze tot hun recht komen. De gedachte er achter is dat iedereen zijn droombaan kan creëren. Ik vond het leuk om te zien hoe die visie in praktijk werd gebracht. De filosofie van Henny de Haas is zeker geen luchtfietserij. Ik heb geprobeerd nog meer inzicht te geven. Bij veel bedrijven kijken leidinggevenden alleen vanuit hun eigen perspectief naar medewerkers. Met methodes en oefeningen liet ik  zien en ervaren hoe leidinggevenden los kunnen komen van functieprofielen en de medewerker echt leren kennen.”

Tip van Huub van Zwieten: “Zorg er net als Henny voor dat medewerkers zichzelf kunnen zijn op hun werk. En geef als directeur het goede voorbeeld. Dan creëer je als bedrijf succes.”