Crowdfunding voor barbecue in gereedschapskist

Ondernemer in beeld | Jacco Handgraaf
Ondernemer Jacco Handgraaf gaat na een rustig eerste half jaar nu ‘met de billen bloot.’ Via crowdfunding hoopt hij startkapitaal en naamsbekendheid te genereren voor zijn ingenieuze draagbare barbecue. Wordt dit een nieuw crowdfunding-succes? Een interview.
Alle financieringsvormen op een rij
Klik hier
Lees het whitepaper
Naar MijnMKB
Eerste hulp bij financiering
Klik hier
Lees het e-book
Naar MijnMKB
Naam: Jacco Handgraaf
Functie: Oprichter en eigenaar
Bedrijfsnaam: Brantwerck BV
Product / dienst: Fabricage, import en export van barbecues
Opgericht: 2013
 

Gereedschapskist

"Ik heb zelf een barbecue gemaakt van de gereedschapskist van m’n opa”, vertelt de creatieve Handgraaf. “Je weet wel, zo’n draagbare kist met twee uitschuifbare bakjes bovenop. Je kunt in de kist op drie zones grillen en de kleine bakjes kunnen ook dienen als mini-oventjes, waarin je bijvoorbeeld kleine pizza’s kunt bakken en groentes kunt grillen.” Zijn prototype genereerde al veel positieve reacties. “Mijn omgeving is laaiend enthousiast. Iedereen vindt het een te gek product."
 
Om meer draagbare barbecues te produceren heeft Handgraaf extra geld nodig. “Er hebben zich al potentiële investeerders gemeld, maar ik wil het eerst op mijn eigen manier proberen, via crowdfunding”, vertelt hij. Waarom? “Ik wil graag zien of ook de rest van de wereld het een leuk idee vindt. Ik wil mijn product onder de aandacht brengen en het liefst geen aandelen weggeven. Via crowdfunding kan ik startkapitaal ophalen en toch alles in eigen hand houden.”
 

3500 investeerders

Het doel van Brantwerck is tussen de 130.000 en 140.000 euro binnen te halen. “Dat lijkt veel, maar als je het verdeelt over 3.500 mensen, dan is het goed te doen”, vertelt Handgraaf, die dan ook hoopt op een grote groep investeerders. Handgraaf start zijn crowdfunding-campagne via Kickstarter. De Engelse versie wel te verstaan, want nog even wachten tot de Nederlandse site live ging, was voor Handgraaf geen optie. “Het is nu lekker weer, dus we moesten snel schakelen. Daarnaast wil ik ook internationaal naam maken en dan is dit ideaal. Kickstarter heeft 1 miljoen bezoekers per dag. Dat is een gigantisch bereik.”
 

Crowdfunding-campagne

De crowdfunding-campagne van Brantwerck duurt 30 dagen. Via een video (zie hieronder) en wat aantrekkelijke tegenprestaties moeten de potentiële investeerders binnengesleept worden. Zo krijgen alle investeerders een persoonlijke bedankbrief op een grote papieren brandzak en als ze boven een bepaald bedrag investeren een speciaal t-shirt met opdruk. En natuurlijk: de grotere investeerders ontvangen een versie van de nieuwe barbecue. Voor Handgraaf kan het crowdfunding-avontuur beginnen: “Het is mega-spannend. Veel slaap zal ik de komende tijd niet hebben, maar dat halen we over 30 dagen wel weer in.”

 


Crowdfunding voor bamboe-onderbroeken

Interview met Rik Vegter, oprichter van Greendaddy.nl
In 2013 werden er 1250 projecten en ondernemingen succesvol gefinancierd via crowdfunding. Ondernemer Rik Vegter gaat nu ook een poging wagen. Via...

Opnieuw flinke groei crowdfunding

In 2013 werd 32 miljoen euro gefinancierd via 'de crowd'
Crowdfunding blijft groeien. In Nederland is vorig jaar 32 miljoen euro gefinancierd via crowdfunding. In 2012 eindigde de teller nog op 14 miljoen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten