Webinar Algemene voorwaarden

Bekijk de video met tips van specialisten en ondernemers

03 april 2014

Algemene voorwaarden 'je moet er iets mee', maar zit er niet echt op te wachten. Leer in het gratis webinar hoe je met je algemene voorwaarden om kunt gaan. Bekijk het webinar, waarin ondernemers en specialisten met elkaar in gesprek gaan.

Je hoort ook vaak dat ‘je de gekste dingen in je algemene voorwaarden kunt zetten en je aansprakelijkheden er helemaal mee kunt beperken’, maar dat is niet waar. Er zijn namelijk wel wat regels waar je algemene voorwaarden aan moeten voldoen! Welke? Dat leer je in het webinar.

Twee ondernemers delen hun ervaringen en krijgen advies:

  • Erik Recter is met zijn bedrijf Watcher Enterprises de winnaar van The Next Extrepeneur. Dat hij met zijn Kidswatcher een goed idee heeft, blijkt wel uit het feit dat hij in twee dagen met crowdfunding 180.000 euro ophaalde. Nu zijn Kidswatcher app live is en zijn horloge in de preproductie moet hij zich naast alle leuke dingen ook gaan bezighouden met een van de minder leuke kanten van ondernemen: algemene voorwaarden. “Ik weet dat ik er iets mee moet, maar zoals voor alles heb je als ondernemer te weinig tijd om het uit te zoeken. Lastig is dat het gaat om een app en een product én dat beide wereldwijd worden weggezet.” Hoe maakt hij de voorwaarden, kan hij de voorwaarden van een vergelijkbaar product overnemen en hoe laat hij zijn klanten de voorwaarden accepteren?. 

  • Eddie van Kooij van Van Kooij Consultancy is zzp’er in de zakelijke dienstverlening en had net als Recter het idee, ‘ik moet iets met algemene voorwaarden”. De noodzaak kwam na onduidelijkheid over een overeenkomst met een opdrachtgever. Hij gebruikte standaardvoorwaarden als voorbeeld en paste deze aan zijn eigen situatie aan. Na een juridische check en aanpassingen heeft hij ze nu op orde. 

  • Jurist Emile Vrijman van USG Legal legt uit hoe het juridisch zit met algemene voorwaarden in deze tijd waarin ondernemen snel verandert en voorwaarden daarop moeten worden aangepast. Ook gaat hij in op verschillen in voorwaarden voor consumenten en zakelijke klanten, voor verschillende diensten en (online) producten. Aan de hand van ondernemersvragen brengt hij je op de hoogte van de do’s en dont’s.