Convenant alarmverificatie van kracht

Vanaf 1 april 2007 komt politie niet meer bij elke alarmmelding

15 december 2009

Op 1 april 2007 is de overgangsregeling met betrekking tot de verificatie van inbraakalarmen ingegaan. Dit betekent dat de politie niet zomaar langskomt wanneer een alarm afgaat. Pas wanneer een melding is geverifieerd, komt de politie polshoogte nemen. De overgangsregeling duurt tot 1 april 2008.

Vanaf deze datum is het namelijk verplicht om een alarm te verifiëren. Tot die tijd krijgen meldingen waarvan is bevestigd dat het geen alarm betreft voorrang.

Regeling

Deze regeling heeft ook consequenties voor ondernemers, met name winkeliers. Indien het alarm in je bedrijfspand afgaat moet je per 1 april 2008 meldingen kunnen verifiëren, anders komt de politie niet. Indien je op een behoorlijke afstand van je onderneming woont kan dit nadelige gevolgen hebben. Zodra je immers zelf of het beveiligingsbedrijf waarbij je bent aangesloten bij het pand aankomt, kunnen de inbrekers immers al zijn gevlogen. Meer informatie over de nieuwe regels kun je hier lezen.

Ondernemers

Neem daarom geen enkel risico en zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een goed beveiligingssysteem in huis hebt waardoor je gemakkelijk kunt controleren of een alarm vals is of niet. Het biedt immers een jaar lang voordelen en daarna is het verplicht. Lees hier meer over het gebruiksgemak van camera's.