Zzp'ers hoeven niet meer te googelen

Lancering van dé Servicedesk voor ondernemende zzp’ers

11 april 2014

Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en de MKB Servicedesk, onderdeel van de Dutch Network Group (DNG), slaan de handen ineen om beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van zzp’ers. Op 9 april tijdens het ZZP-Groei Event van de Week van de Ondernemer wordt de eigen unieke ZZP Servicedesk gelanceerd.

Dutch Network Group helpt met platform MKB Servicedesk en ondernemersmagazine De Zaak al 22 jaar ondernemers uit het mkb vooruit. Deze kennis wordt nu ingezet om de zzp’er vooruit te helpen. Hoewel de groep zelfstandigen alsmaar groter wordt, was er nog geen platform dat volledig inspeelt op hun wensen en behoeften. De initiatiefnemers zijn de afgelopen maanden met veel zelfstandigen in gesprek gegaan om te ontdekken wat zij belangrijk vinden en waar zij mee worstelen. Uit de gesprekken blijkt dat veel zelfstandigen niet weten waar zij terecht kunnen met hun vragen. Wanneer ze googelen naar antwoorden komen ze terecht in een oerwoud van zzp-initiatieven.

Eén centraal punt

De ZZP Servicedesk is één centraal punt waar alle voor zzp'ers belangrijke onderwerpen uitgebreid behandeld worden. Specifieke vraagstukken vanaf de start van de onderneming tot aan de doorgroei tot senior zzp’er komen aan bod. Het platform helpt zzp’ers hun zaken op orde te brengen, risico’s te vermijden, klanten te vinden en biedt antwoorden en een klankbord.

Brede samenwerking

Een krachtig werkende Servicedesk vereist een brede samenwerking tussen partijen die het zelfstandig ondernemerschap omarmen. De ZZP Servicedesk is dan ook een initiatief van PZO en DNG in samenwerking met onder andere KPN, Microsoft en Exact.

Makkelijker en leuker

Voorzitter PZO, Esther Raats-Coster: “De ZZP Servicedesk maakt het makkelijk en leuker. Het geeft zzp’ers ruimte om verder te kunnen excelleren in hun kracht als ondernemers. Zzp’ers hoeven vanaf vandaag niet meer te zoeken. Op één centrale plek wordt transparant inzicht gegeven in essentiële zzp-aangelegenheden, zoals verzekeringszaken en juridische vraagstukken. Een initiatief dat hard nodig is, aansluit bij de toekomstvisie van PZO en is ingekleurd door de krachtige samenwerking binnen het ondernemershuis van Nederland.”

Onzekerheid

Oprichter van DNG, Willem Overbosch: ”De ZZP Servicedesk is een lang gekoesterde wens. Het mooiste aan zelfstandig ondernemer zijn is de vrijheid die het je geeft. Onzekerheid en gebrek aan kennis kunnen je ervan weerhouden van die vrijheid te genieten. Daarom is dit platform er.”