Minister Dijsselbloem belooft lastenverlichting voor ondernemers

Belastingherziening oplossing voor zware lasten mkb

14 april 2014 1 minuten

De lasten voor werkgevers moeten omlaag en het kabinet wil zich daar voor inzetten. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem woensdag op de Week van de Ondernemer tegen voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen.

"Het reële beeld is dat er wat ruimte ontstaat op begrotingen. Die ruimte ga ik helemaal innemen en we gaan een groot deel aanwenden voor lastenverlichting", aldus de minister. "De politieke partijen hebben als prioriteit de lasten aan de kant van de werknemer te verlichten," zo benadrukte hij. Maar de minister wil zich inzetten om ook de lasten voor werkgevers te verlagen: "Ik ben van mening dat we de komende jaren, als er wat meer ruimte ontstaat, niet alleen moeten kijken naar lastenverlichting aan de werknemerskant, maar ook aan de werkgeverskant."

Belastingherziening

Dat kan gedaan worden door belastingherziening, zo stelt Dijsselbloem. "Deze herziening hangt in de lucht en het kabinet is ook echt van plan dat deze kabinetsperiode op te pakken." Van Straalen heeft er vertrouwen in dat Dijsselbloem zich aan zijn woord gaat houden, zei hij tegen onze verslaggever. Bekijk hierboven het volledige interview.

Boek Groeien

Michaël van Straalen heeft de minister tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar van het boek Eerste hulp bij Groeien overhandigd. Het boek is geschreven door groei-expert Annegien Blokpoel, directeur van adviesbureau PerspeXo en groei-ondernemer Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk.