'Printer wordt regelmatig geslagen en uitgescholden'

Haal meer uit je printer: 3 tips

12 juni 2017 1 minuten

36 procent van de medewerkers geeft de printer af en toe een verbale uitbrander als die niet werkt zoals verwacht. 14 procent verkoopt de printer ook wel eens een klap. Hoe zorg je voor efficiënter printen? 3 praktische tips.

Zo wordt je persbericht wél gepubliceerd

Papierloos werken?

Van de medewerkers die liever niet printen, zegt 40 procent dat ze het milieu willen sparen. Zo komt naar voren in het onderzoek van PanelWizard in opdracht van printerfabrikant HP. Dat Nederlandse werknemers milieubewust printen blijkt uit het feit dat tweederde van de ondervraagden nooit een print bij de printer laat liggen. Een derde maakt zich wel eens schuldig aan onnodig printgedrag, 7 procent doet dit zelfs dagelijks.

Volgens het onderzoek is 'leesgemak' voor 52 procent de voornaamste reden om wél te printen. 25 procent van de mensen neemt graag documenten mee naar een vergadering.

Snel en betrouwbaar 

Bij zakelijk printen blijkt uit het onderzoek van HP dat snelheid (21 procent) en betrouwbaarheid (19 procent) het meest belangrijk zijn. Bovendien willen werknemers dat het aantal storingen flink omlaag gaat. Ook geeft een ruime meerderheid aan tot maximaal 15 seconden op een printopdracht te willen wachten (60,4 procent).

Haal meer uit je printer: 3 tips

Wil je je organisatie efficiënter werken? Lees het whitepaper Efficiënt werken boordevol praktische tips. Een belangrijk onderdeel is te zorgen voor de juiste hardware. Lees het whitepaper IT op orde: hardware. Onderzoek ook de mogelijkheid van mobiel printen.

Bronnen: PanelWizard / HP / Printermonteur.nl

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.