Weekly Hangout | Huren versus kopen

Voor- en nadelen van huren voor jou als ondernemer
Welke voordelen heeft huren ten opzichte van kopen voor jouw onderneming? Wat kun je met een platform als huren.nl? Daniel Sloof (Huren.nl) en Martijn Arets (expert op gebied van de deeleconomie) vertellen er alles over in deze Weekly Hangout.
'Delen is het nieuwe hebben' luidt de trend. Niet alleen consumenten gaan steeds meer spullen (Peerby), huizen (AirBNB) en auto's (Snappcar) delen, ook ondernemers kunnen slim inspelen op de deeleconomie. In deze Weekly Hangout vertellen twee experts over de voor- en nadelen van zakelijk huren.
 

Huren.nl

Daniel Sloof is eigenaar van platform Huren.nl. Op deze online marktplaats bieden verhuurbedrijven hun waar aan. Alles is te huur: computers, beamers, auto’s, steigers, airco’s, beursmateriaal, waterkoolers. Zo hoef je als ondernemer niet meteen een grote investering te doen als je slechts eenmalig zo'n apparaat nodig hebt.
 
"De afweging huren in plaats van kopen wordt vaak onderschat of nauwelijks in overweging genomen, terwijl het wel een goede keuze kan zijn", zegt Sloof. "Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat er jaarlijks in Europa 500 miljard bespaard kan worden, als we de economie efficiënter indelen op gebruik in plaats van bezit."
 

Deeleconomie

Ook Martijn Arets ziet de voordelen van huren voor ondernemers. Met zijn project Crowd Expedition onderzoekt hij zaken als de deeleconomie, co-creatie, crowdfunding en social business. Hij vindt Huren.nl een mooi initiatief dat zorgt voor transparantie in de verhuurmarkt. Hij moedigt Sloof aan om nog een stap verder te gaan.
 
"Op het platform kunnen ondernemers en particulieren nu alleen huren van verhuurbedrijven. Het zou mooi zijn als de huurders ook spullen van elkaar kunnen huren", vindt hij. Platformen waarop je zelf kunt verhuren zijn voorbeeld Floow2 en CanHav. "Misschien heb je als ondernemer wel een kraan staan die je maar een paar keer per jaar gebruikt. Door die te verhuren kun je er nog wat geld aan verdienen", vertelt hij.
 
Maar wat als je als ondernemer snel een aanhanger nodig hebt? Hoe kies je wat je huurt en wat je koopt? Wat zijn de risico's? Je ziet het in deze Weekly Hangout.

dinsdag 29 april 2014
08:30 uur
10:30 uur
Online
Aanmelden

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten