MKBuzz vergezelt koningspaar naar Polska

Onze oranje schoolbus gaat mee met de economische missie

01 december 2017 2 minuten

Met onze oranje schoolbus heeft ondernemend Nederland al vaker kennis kunnen maken. De MKBuzz rijdt al heel Nederland rond, maar gaat nu de grens over naar Polen. Om nieuwe markten te veroveren, te laten zien waar kansen liggen voor het mkb en ondernemerschap te promoten.

Op uitnodiging van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat onze oranje MKBuzz mee naar Polen. Van 23 t/m 26 juni is er een economische missie naar Warschau en Poznan met Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Met de #MKBuzz (onze oranje Amerikaanse schoolbus) willen wij iedereen die met ondernemerschap bezig is bereiken. Daarnaast is het van belang dat er een breed maatschappelijk draagvlak is voor ondernemerschap. Minister-president Mark Rutte, André Kuipers en zelfs Koningin Máxima (toen nog prinses) maakten het afgelopen jaar al kennis met de #MKBuzz.

Internationaal Ondernemen

Voor mkb-ondernemers met internationale dromen en ambities bieden MKB Servicedesk en De Zaak (samen het grootste ondernemersplatform van Nederland) allerlei tools om die ondernemersdroom tot een hoger plan te brengen. Zo wordt voor de tweede keer de MKB Export Award georganiseerd. Dit is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland, TNT Express en RVO. Bovendien vinden ondernemers een schat aan informatie op mkbservicedesk.nl en dezaak.nl. In de vorm van online seminars, kosteloze whitepapers, boeken en artikelen.

Missie naar Turkije

Momenteel vindt er een handelsmissie plaats in Turkije, ook onder leiding van minister Ploumen. De schrijver van onze Business Guide Turkije, Marc Guillet, is correspondent en zal verslag doen van de missie. Meer weten over zakendoen in Turkije? Lees onze Business Guide Turkije.

Waarom naar Polen?

Op uitnodiging van RVO gaat de MKBuzz voor het eerst op reis naar Polen om te laten zien wat de kansen zijn. Wij willen de ‘thuisblijvers’ laten ontdekken wat een handelsmissie nu precies is, en doen live verslag van alle gebeurtenissen. Maar dat niet alleen... De MKBuzz fungeert ook als Dutch Trade Object en zal een van de blikvangers zijn van de missie.

Staatsbezoek

Deze economische missie loopt parallel aan het Staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Warschau en Poznan. De Koning en Koningin nemen aan enkele onderdelen van deze missie deel.

Auteur

Patty Sjerps