MKB RadioCafé over veiligheid en (on)zekerheden

MKB RadioCafé 20 juni 2014

24 juni 2014 2 minuten

Het MKB RadioCafé presenteert deze week opnieuw een serie ondernemers met vage plannen, frisse ideeën en opzienbarende resultaten. Het nieuwste nummer van ondernemerstijdschrift De Zaak (special over veiligheid) komt in beluisterbare vorm aan de orde.

Het zomernummer van De Zaak staat onder gasthoofdredacteurschap van minister Ivo Opstelten helemaal in het teken van veiligheid. Er staan onder meer 24 gouden tips van beveiligingsexperts in. Een van die experts is Ewout Strijker van Branche Benefits. Hij praat in dit RadioCafé uitgebreid met Raphael Klees over de risico’s die een ondernemer loopt; en of je die ook allemaal moet verzekeren.

Online criminaliteit

Opstelten luidt de noodklok over online criminaliteit: 60% van de ondernemers heeft daarmee te maken. Aan de stamtafel bespreken we ook de fysieke kanten van beveiliging, met deskundige Robert Heijerman van Securitas. Hij nam tevens deel aan de geslaagde Utrechtse Ondernemersdag. Het RadioCafé bevat ook een uitgebreide terugblik op dit event.

Professioneel voice-over

Het internet brengt ondernemers bij elkaar, maar volgens Marco den Hertog kunnen we daar nog meer uithalen. Hij ontwikkelde daarom het platform BizforBiz. En professioneel voice-over Eline La Croix komt langs, om te vertellen over 100% thuiswerken en de tools die je ervoor nodig hebt.

Talent

Nog meer aanstormend ondernemerschap: de mbo-studenten van KnifeCleaner wonnen de Jong Ondernemen Award en mogen nu naar Polen en Estland. Maar eerst komen Niek Herikhuisen, Joep Smolders, Lars Huisman en hun begeleidende docent Geert-Jan Wassink van Rijn IJssel naar de MKB Radiostudio.

Download de app

De talkshow komt vanuit die studio langs de A2 bij Utrecht-West. Het RadioCafé wordt dagelijks uitgezonden, ‘s ochtends om 7 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 21.00 uur. Schakel in via MKBradio.nl of luister via vernieuwde iPhone-app of de nieuwe Android-app. Het complete RadioCafé staat op de app, maar ook de afzonderlijke gesprekken zijn er te beluisteren.

Auteur

Bram Donkers