Stilte voor de storm...

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

01 december 2017 2 minuten

Na een vlucht die korter duurde dan een treinreis van Utrecht naar Maastricht zijn we in Warschau. Klaar om te ontdekken wat Polen te bieden heeft aan Nederlandse ondernemers en welke kansen de deelnemers aan de handelsmissie hier zien.

Het voelt een beetje als de stilte voor de storm. Collega Raoul en ik zijn eerder in Warschau aangekomen dan de deelnemers. Zodra hun vliegtuig landt, omstreeks 16.30 uur, begint een zeer vol programma zodat de ondernemers in vier dagen tijd een goede indruk kunnen krijgen van alles wat Polen hen op zakelijk vlak te bieden heeft.

Onze jongens

Dit volle programma begint met een ontspannen avond. Het Nederlands elftal moet het maandagavond opnemen tegen Chili en ook tijdens een handelsmissie wordt daar niet aan voorbij gegaan. Vanavond verzamelen we daarom in een pub om 'onze jongens' aan te moedigen.

Matchmaking

Morgen staat voor de Nederlandse ondernemers volledig in het teken van matchmaking met Poolse bedrijven. Wij gaan naar een drukkerij die op een uur rijden van Warschau ligt. Zoals je wellicht weet is het bedrijf achter MKB Servicedesk ook de uitgever van het ondernemerstijdschrift De Zaak. De drukkerij die we gaan bezoeken maakt verschillende Nederlandse bladen, zoals de Quest. Wij gaan daar onderzoeken wat een drukkerij in Polen kan betekenen voor Nederlandse uitgevers en we willen ook zien hoe het productieproces in de drukkerij verloopt.

Waarom Polen?

Dat geeft in een notendop weer wat ons programma de komende 24 uur is. Een belangrijk onderdeel zijn de gesprekken die we voeren met de ondernemers die mee zijn op de reis. We willen erachter komen wat hun verhaal is en welke drive hen naar Polen heeft gebracht. Deze verhalen verschijnen deze week op MKB Servicedesk, zijn te beluisteren op MKB Radio en zijn ook terug te vinden in de eerstvolgende editie van De Zaak.

Kijk mee, iedere dag om 12 uur

Dinsdag, woensdag en donderdag houdt onze chief storyteller Willem Overbosch omstreeks 12.00 uur een live hangout vanuit Polen waarin hij ondernemersvragen beantwoordt. Heb je zelf een vraag? Laat het weten via twitter @MKBServicedesk. De hangout kun je morgen om 12 uur bekijken via de homepage van MKB Servicedesk.

Auteur

Nerina Vilchez