Ondernemers in oranje-outfit

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen
De handelsmissie is nog geen 24 uur bezig, maar er is al heel veel gebeurd. De sfeer is goed, alles is tot in de puntjes verzorgd, er reizen mensen met interessante verhalen mee en Polen zijn vriendelijk en gastvrij. Dat zijn de conclusies die ik tot nu toe heb kunnen trekken.
Meer over Polen en de handelsmissie
Klik hier
Bekijk het dossier
Ga
Ondernemen in Polen?
Klik hier
Lees de Business Guide Polen
Meer
Gistermiddag is de missie echt begonnen. De deelnemers aan de handelsmissie kwamen na 17.00 uur aan bij het hotel en om 18.00 uur begon de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Chili. Dat betekende dat ze zich na hun reis in no time om moesten kleden om op tijd in de pub te zijn waar we met z'n allen de WK-wedstrijd zouden kijken. Daar aangekomen was de sfeer meteen goed. Zakenmannen en -vrouwen die even eerder nog in (mantel)pak voorbij liepen, stonden nu volledig uitgedost met oranje accessoires en een biertje in hun hand voetbal te kijken. Iedereen was druk met elkaar in gesprek en ervaringen en verwachtingen werden uitgewisseld.
 

Winst en wodka

Toen Nederland ook nog eens won, kon de avond natuurlijk helemaal niet meer stuk. Na de wedstrijd zijn verschillende groepjes met elkaar de stad in gegaan om nog even door te borrelen. De nodige wodka's werden -ook door ons- gedronken. De kop was eraf.
 
Dinsdag zijn Raoul, Willem en ik met de MKBuzz afgereisd naar een Poolse drukkerij op zo'n 60 kilometer van Warschau. Willem is groot liefhebber van de Quest en had vlak voor ons vertrek gezien dat dit blad in Polen gedrukt wordt. Een telefoontje later wisten we dat we welkom waren. We bezochten deze drukkerij met een reden. Zoals je misschien weet geeft het bedrijf achter MKB Servicedesk ook het ondernemerstijdschift De Zaak uit. Ontdekken welke mogelijkheden deze drukkerij biedt was dan ook de missie. 
 

Perfect Engels

We werden zeer hartelijk ontvangen door een perfect Engels sprekende medewerker. Hij heeft een presentatie gegeven over de drukkerij en ons een rondleiding gegeven. Het bedrijf werkt zeven dagen per weer 24 uur per dag door. De Polen zijn harde werkers, daar mag geen twijfel over bestaan. 
Het bedrijf druk niet alleen tijdschriften, folders en dergelijke, ze houden zich ook bezig met de opmaak van het drukwerk en het retoucheren van foto's. Zo ontdekten we dat Cristiano Ronaldo's irissen blijkbaar geretoucheerd moeten worden. Naar het waarom hebben we maar niet gevraagd.
Terwijl ik dit schrijf hobbelen we in de MKBuzz (een oud beestje zonder goede schokdempers) terug naar Warschau, waar we het officiële programma van de handelsmissie weer gaan volgen.
 
Volg onze avonturen tijdens deze handelsmissie via de special Polen.

Hoe zien de Polen ons?

MKBuzz in Polen | Interview Michiel van Blommestein
De MKBuzz is mee met de economische missie in Polen. We doen live verslag van de handelsmissie en volgen de deelnemers op de voet. Redacteur Nerina Vilchiz sprak correspondent en Polen-kenner Michiel Blommestein over de Poolse cultuur.
hoe-zien-polen-ons-24614123809.png

Missie Polen

Economische missie met Ploumen
Zakendoen in Polen? Van 23 t/m 26 juni is de economische missie naar Warschau en Poznan met Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en...

Wat België, Polen en groei met elkaar te maken hebben...

Blog Patty Sjerps | Tijd, geld, geduld en lef
"Groei komt nog vooral van export", kopte De Volkskrant deze week. Het CBS is het er roerend mee eens: "Vooral daardoor groeit de economie dit jaar...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten