Enorme stijging computerverkoop door einde service XP

Consumenten en ondernemers stappen massaal over

12 juni 2017 1 minuten

Computerwinkels hebben hun omzet in april flink zien stijgen. Voornaamste reden is het stopzetten van de ondersteuning van Windows XP. Bedrijven en particulieren hebben dit moment aangegrepen om direct een nieuwe pc aan te schaffen.

Dat blijkt uit een bericht van cijferverzamelaar CBS. In de eerste vier maanden van 2014 steeg de omzet van winkeliers in computers en software. De afgelopen 2,5 jaar was er sprake van een daling.

Boost door 'einde XP'

De omzetstijging was met 47 procent het hoogst in de maand april. In die maand stopte Microsoft met de ondersteuning van het verouderde Windows XP. Daardoor worden geen beveiligingsupdates meer aangeboden en is het besturingssysteem onveilig. Veel bedrijven en particulieren hebben daarom nieuwe software aangeschaft of zelfs hun pc vervangen. Veel fabrikanten speelden met aanbiedingen ook in op het einde van XP.

Zakelijke sector

De investeringen vanuit het bedrijfsleven in computers namen in het eerste kwartaal van 2014 met bijna 10 procent toe. Het CBS merkt verder op dat de prijzen van computers in januari, februari en maart daalden met 8 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Tips om je beveiling te verbeteren

Wat kun jij doen om je computers en software veilig en up-to-date te houden? Lees dit artikel met praktische tips.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.