Shurfing: deelinitiatief voor surfers over de hele wereld

Shurfing draagt bij aan deeleconomie
Overal ter wereld surfspullen kunnen huren. Niet meer zoeken naar verhuurplekken en sjouwen met zware spullen, maar op locatie een surfboard lenen en het water ingaan. Dat is het idee achter Shurfing, een online deelplatform voor surfspullen, dat Richard Klomp vier jaar geleden bedacht.
“Zou het niet geweldig zijn als iedereen die surft elkaars spullen kan lenen in het buitenland?” Klomp legt zijn idee wat verder uit: “Geen bizar hoge airline fees (extra vliegtuigkosten) meer als je je board mee wil nemen op vakantie, geen gesjouw met je spullen en geen gezoek naar een verhuurplek.” Hij heeft wel geprobeerd om tijdens zijn vakantie surfspullen te huren, maar dat kon eigenlijk alleen in combinatie met lessen. En die had Klomp niet nodig, als volleerd kitesurfer. “Na wat doorvragen, mocht ik van de werknemers hun eigen spullen wel lenen. Zo ontstond het idee voor Shurfing,” vertelt Klomp.
 

Duurzame economie

Shurfing is een combinatie van de woorden surfen en sharing, in het verlengde van de deeleconomie. En dat staat voor een economie waarbij mensen optimaal en duurzaam gebruik maken van hun spullen. Bijvoorbeeld door spullen met elkaar te delen of te verhuren. Ook shurfing is onderdeel van de deeleconomie: op het online platform kunnen surfers hun spullen te huur aanbieden. Zo hoeven surfers als zij op vakantie zijn niks mee te nemen naar het buitenland.
 

Transavia

Tot nu toe heeft Klomp zich vooral op Europa en Amerika gericht. Nu wil hij focussen op Nederland, de Canarische Eilanden en Kaapverdië. Hij is al in gesprek met onder andere Transavia, om een deal te kunnen sluiten waarbij surfers korting krijgen op hun vlucht als zij surfspullen huren via Shurfing.
 

App

Ook komt er een Shurfing app aan, bedoeld als extra service. Deze moet wat toe gaan voegen aan de (mobiele) website die al bestaat. “De focus ligt nu vooral op plekken ver weg, maar ik wil met een app de gebruiker de mogelijkheid geven om binnen een straal van vijfhonderd meter te kunnen zien wie er allemaal surfspullen verhuurt”, aldus Klomp. Op die manier wordt het platform nog gebruikersvriendelijker.
 

Toekomst

Klomp droomt over een toekomst voor zijn onderneming waarbij hij met de grootste luchtvaartmaatschappij samenwerkt en waarbij zeker 50 procent van de surfers in elk land hun spullen verhuurt. “Ik geloof in de deeleconomie en dat gebruik nu belangrijker is geworden dan bezit. Shurfing doet daar ook aan mee en het is hartstikke leuk om te doen. Het levert me zoveel energie op. En spullen delen is toch veel leuker.”

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres - kantoor Agency No9:
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten