Frisse wind in het MKB RadioCafé

MKB RadioCafé 18 juli

03 maart 2020

In het MKB RadioCafé waait een verkoelend briesje. Ondernemersradio voor alle leeftijden, met onder meer de 19-jarige ondernemer achter de S-Charger en de inmiddels 74-jarige ex-makelaar Betsy de Keizer, tegenwoordig bevlogen domoticagoeroe. Maar er schuiven nog meer ondernemers van diverse pluimage aan. Nog net niet in korte broek en op slippers, maar we hebben verslaggeefster Romy wel naar het strand gestuurd voor de nodige verkoeling.

Romy praat aan het strand van Wijk met Richard Klomp, initiatiefnemer en eigenaar van Shurfing, een online deelplatform voor surfbenodigdheden.

19- en 74-jarige ondernemers

Presentator Bram Donkers ontvangt in de studio Marten-Jan Boele van S-Charger. Dit bedrijf rond de externe accu voor de mobiele telefoon begon als studentenbedrijf, maar inmiddels zijn de mbo-scholieren fulltime ondernemers, met een echt bedrijfspand en doorgroeiambities. 

Naast jong ondernemersbloed ook veel senioriteit in de show: Betsy de Keizer praat enthousiast over de markt van de ouderen die veel langer zelfstandig willen blijven wonen, dankzij innovatieve vormen van domotica.

Het aantal starters groeit als nooit tevoren. Deze week werd het boek Eerste Hulp bij Starten gelanceerd, voor iedereen die wil gaan ondernemen. Het boek mag het gratis worden gedownload, binnen het bredere verband van de campagne The Next Entrepreneur. Ronald de Snoo licht toe hoe dat verhaal in elkaar steekt.

Personeelszaken

In de zomerse MKB Radiostudio komt ook Renate Popken langs, om de Human Resources te outsourcen. Ze richtte het bedrijf De Afdeling Personeelszaken op, als gespecialiseerd dienstverlener. Ze werken voor ondernemingen die geen eigen afdeling PZ of HRM hebben.

Nog een belangrijk thema aan de stamtafel van MKB Radio: sturen op cijfers kan heel goed tijdens het verwezenlijken van ondernemersdromen. AccountAnders doet de dingen anders, en ze hebben zelfs een businessfacilitator. John van der Veld komt het zelf uitleggen.

MKB RadioCafé is er elke dag ‘s ochtends om 7 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 9 uur op

Auteur

Bram Donkers