Starter DriveUgo vernieuwt taxiwereld

Hoe vernieuw je de markt als starter?
De taximarkt vernieuwen, hoe doe je dat?! Mark Stephan was niet tevreden over de 'vastgeroeste taxiwereld'. Hij vond de prijzen te hoog en de chauffeurs niet klantvriendelijk genoeg. Met zijn startup DriveUGo besloot hij de taxi, samen met taxichauffeurs, opnieuw uit te vinden. In een interview doet Stephan zijn strategie uit de doeken.
Ben jij The Next Entrepreneur?
Klik hier
Schrijf je nu in!
Lees verder
Eerste Hulp bij Starten
Klik hier
Download het e-book
Naar MijnMKB

Het idee

Stephan kwam op het idee in Londen, waar hij studeerde aan de European Business School. “Ik maakte veel gebruik van de taxi. Ze hebben het daar goed geregeld! Het bedrijf Addison Lee biedt bijvoorbeeld allerlei speciale services om klanten zo snel en prettig mogelijk op hun bestemming te brengen,” vertelt hij.
 

Kans om het anders te doen

Thuis in Amsterdam werd hij geconfronteerd met chagrijnige, lompe chauffeurs en hoge prijzen. Hij zag kans om het anders te doen. Samen met twee partners zette hij een nieuw taximerk op met eigen, duidelijk herkenbare auto’s. Die zijn comfortabel ingericht, met extraatjes als 4G-internet en een flesje water. Wie een taxi bestelt via DriveUgo, krijgt altijd een vriendelijke chauffeur die geen asociaal rijgedrag vertoont en de snelste weg neemt. Als het regent, brengt de chauffeur je met paraplu tot aan de deur.
 
Je bestel een DriveUgo-taxi via een mobiele app. Hierdoor is de taxi goedkoper: de taxi's kunnn efficiënter rijden dankzij plaatsbepaling via GPS. En via de app kun je jouw chauffeur na de rit beoordelen op klantvriendelijkheid en rijgedrag.
 

Concurrentie

DriveUgo was niet de enige die in 2013 kans zag voor vernieuwing. In hetzelfde jaar kwam het Amerikaanse Uber naar Nederland. Navigatieontwikkelaar TomTom en vervoersbedrijf Conexxion lanceerden respectievelijk de apps TomTomTaxi en Cabster, maar die zijn inmiddels alweer gestopt wegens tegenvallende resultaten.
 

Samen vernieuwen

DriveUgo laat zien dat het anders kan. “Taxichauffeurs en taxicentrales reageren heel positief op ons,” vertelt de jonge ondernemer. “Ze willen graag voor ons komen rijden en van ons leren.”
 
In de garage in Amsterdam-Zuid staan 20 DriveUgo-auto’s klaar om opgehaald te worden door chauffeurs. Zij zijn stuk voor stuk professionals: zzp’ers met een taxi-diploma en de juiste certificaten. Stephan heeft contracten met deze chauffeurs en werkt ook samen met Jongepier, Vervoers Team Nederland, Aethon en ZuidWest Lease.
 

Goedkoper

Chauffeurs krijgen een vergoeding voor iedere kilometer die ze in de blauw-witte taxi rijden, ongeacht of er een klant in zit. “Onze planner zet de zzp’ers zo efficiënt mogelijk in. Op basis van gegevens van appgebruikers analyseren we piekmomenten en kunnen zo op het juiste meer of minder chauffeurs inschakelen.” Dankzij dit systeem kan DriveUgo 30 procent goedkoper zijn dan de concurrent.
 

Vriendelijk en correct

Na de rit beoordelen klanten hun chauffeur via de app. “We hanteren een streng protocol. Krijg je slechte beoordelingen, dan mag je niet meer voor ons rijden,” vertelt Stephan. “Maar dit gebeurt nauwelijks. Wil je voor ons rijden, dan wordt je eerst getest op sociale vaardigheden, actuele stratenkennis en rijvaardigheid. Daarna volgt nog een speciale tweedaagse training.”
DriveUgo rijdt inmiddels meer dan een jaar rond in Amsterdam. De blauw-witte taxi’s zijn ook te vinden in Den Haag en vanaf dit najaar starten franchises in ‘t Gooi, Nijmegen en Rotterdam. “We worden ook benaderd door partijen uit het buitenland,” vertelt Stephan. “Best grappig, ik heb geen idee hoe ze bij ons terecht komen. Blijkbaar is er wereldwijd interesse om de taxiwereld te vernieuwen.”

Slim en gratis parkeren bij Schiphol

ParkFlyRent combineert parkeren en verhuren tot nieuw businessmodel
Geld verdienen met je auto terwijl je op reis bent: dat kan sinds kort bij Schiphol. Als je je auto afgeeft bij ParkFlyRent wordt hij tijdens je...

“Begin met een CTO en een verdienmodel”

Lessen voor starters van autodeelplatform SnappCar
Pascal Ontijd is medeoprichter van SnappCar: een online platform om auto’s te delen. Mede dankzij een crowdfundingcampagne kan het bedrijf uitbreiden...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten