AirBnb nu ook voor zakenreizen

Hoe kun jij AirBnb gebruiken voor zakelijke reizen?

11 augustus 2014

Airbnb, het online platform waarmee particulieren hun woning kunnen verhuren, krijgt een speciale sectie voor zakelijke huurders. Dat melden de makers van AirBnb op hun blog. Volgens het platform is 10 procent van alle boekingen nu al zakelijk.

Met de nieuwe sectie Zakenreizen via Airbnb is het makkelijker om geschikte locaties voor zakenreizen te vinden. Denk aan huizen voor grote groepen of een woning met een vergaderruimte. Ook wordt het makkelijker voor zakelijke gebruikers om hun uitgaven bij te houden. Dat maakt het makkelijker voor de ondernemer om netjes belasting af te dagen en aansprakelijheid te regelen.

Reizen met Airbnb

Airbnb bestaat sinds 2008 en is actief in 190 landen. De website waarop iedereen zijn huis te huur kan aanbieden, is inmidels een geduchte concurrent van de hotelbranche. Op Airbnb kun je vaak bijzondere en relatief goedkope accomodaties vinden. Volgens Chip Conley van Airbnb willen ook bedrijven steeds vaker gebruik maken van Airbnb. "Voor ondernemers is het belangrijk dat de kosten makkelijk te verwerken zijn in de boekhouding." 

Declareren

Airbnb werkt samen met Concur, een grote verwerker van reisdeclaraties. Concur moet het voor bedrijven eenvoudiger maken om de kosten te verwerken in hun boekhouding. Als jij als ondernemer een accomodatie wilt boeken op Airbnb, kun je dit doen via de website of app Concur TripLink. Je zakelijke reiskosten worden dan automatisch bijgehouden. Handig voor je administratie.

Samenwerking met 30 bedrijven

Om de zakelijke sectie een vliegende start te geven, werkt de website samen met nog dertig andere grote bedrijven. Een paar voorbeelden: managementtool Evernote, autodeelplatform Lyft, eventorganisator Eventbride en cloudspecialist Salesforce. Zij gebruiken Zakenreizen via Airbnb zelf en bevelen de service aan bij hun klanten.

Niet voor iedereen

"Airbnb is niet voor iedereen geschikt," geeft Conley toe. Je hebt bijvoorbeeld niet de service van een hotel (denk aan ontbijt of wekservice) en je moet een paar dagen van tevoren je boeking afstemmen met de eigenaar van het huis. "Toch gebruikt bijna 10 procent van de reizigers Airbnb al voor zakenreizen. Voor grote groepen, langer verblijf en brainstormsessies biedt Airbnb namelijk inspirerende en bijzondere plekken."

Auteur

Claartje Vogel