Voordelen van een zakelijke tankpas

Met één pas overal afrekenen

11 januari 2016

Wanneer je zakelijk rijdt, is het belangrijk dat je al je tankbonnen goed bewaart. En het is best een opgave om iedere keer dat je tankt je bonnetje te bewaren en te zorgen dat deze op de juiste plek in jouw administratie terechtkomt. Een tankpas is in zo’n geval een uitkomst.

In dit artikel

Wanneer je gebruikmaakt van een zakelijke tankpas krijg je een overzicht van al jouw transacties op één factuur. Zo kun je nooit meer een bonnetje kwijtraken en heb je een duidelijk overzicht van alle tankbeurten.

Tankbeurten

Het is niet alleen voor jezelf handig om zo’n tankpas te hebben. Als je de werknemers die zakelijk rijden ook een zakelijke tankpas geeft, zie je ook al hun tankbeurten terug op een overzichtelijke factuur. Zij hoeven geen bonnen meer bij je in te leveren en ze hoeven niet meer te wachten tot jij hun declaraties hebt uitbetaald.

Doordat de tankpas jou een duidelijk overzicht geeft van de brandstofkosten van jouw onderneming, heb je ook een duidelijk overzicht van de btw die je betaald hebt. Dit maakt de btw-aangifte weer een stukje makkelijker.

Aanbieders

Een zakelijke tankpas is verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Zo is er de de ANWB Tankpas en bieden tankstationketens ook dergelijke passen aan. De tankpas is in de meeste gevallen ook buiten Nederland te gebruiken.

Een tankpas voor zakelijk gebruik biedt vaak meer mogelijkheden dan enkel brandstof tanken. Je kunt er in sommige gevallen ook treinreizen mee betalen, vliegtickets mee boeken en dingen als ruitenwisservloeistof kopen. Zo biedt een zakelijke tankpas een volledige oplossing voor de mobiliteit van jouw bedrijf.