Het beste cowork centre van Nederland

Zaamen in Haarlem

27 augustus 2014 1 minuten

Dit jaar is Zaamen voor de derde keer op rij door Deskbookers uitgeroepen tot het beste cowork centrum van Nederland. Waar heeft het Haarlemse grachtenpand die reputatie aan te danken?

Zaamen bestaat nog maar drie jaar. In korte tijd is het Haarlemse grachtenpand er in geslaagd om een reputatie op te bouwen als het beste cowork centre van Nederland. Huismeester John Gerdsen: “Wij zorgen voor kruisbestuiving: wij willen dat de ondernemers elkaar ontmoeten. Op LinkedIn hebben wij een speciale ledengroep. We maken die groep ook iets persoonlijker door een verjaardagskalender en een fotoalbum.” 

“Mensen willen waar voor hun geld, ze willen service. Wij bieden dat: wij ontzorgen. Er is ooit een ondernemer geweest, die zei ‘Ik kan elders een betere plek krijgen, goedkoper’. Dat kan gebeuren”, zegt Gerdsen nuchter, “Het zijn flexibele werkplekken.” 

Het mooiste compliment is, volgens Gerdsen, als een ondernemer ‘terugkeert op het oude nest’. “Ze gaan elders kijken, maar er zijn niet zoveel andere flexkantoren waar ze full-service bieden. Gedurende de hele dag faciliteren wij door het hele pand: van ontbijt tot lunch en diner. Zelfs private dining kunnen wij hier organiseren. Dat is onze kracht!"