RadioCafé terug met ambitieuze ondernemers en bruikbare tips

MKB RadioCafé 5 september | Volle kracht vooruit na de zomer

10 september 2014

Het MKB RadioCafé is deze week na een reeks zomerse hoogtepunten terug met een verse tafel vol ondernemers, vanuit de MKB Radiostudio langs de A2. Bij de start van het nieuwe seizoen timmert MKB Radio aan de weg met een compleet vernieuwde site: mkbradio.nl.

In de interviewserie 'Dare To Have A Dream' praat gastheer Bram Donkers deze week met Ellen Vink. Zij stuurt 16 Bailine-studio’s aan en groeit snel door naar 40 vestigingen. Ze wordt daarbij gecoacht door Sjoerd Keijser van de Kamer van Koophandel.

Het is pas september, maar bij MKB Radio zijn we al aan de pepernoten. We gingen op bezoek bij pepernotenkoning Oscar de Lange. Hij vertelt over de nieuwste pepernotentrends. En we willen natuurlijk weten wat ze de rest van het jaar bakken in die fabriek.

Pop-up-concept

Ons winkelgedrag is veranderd. We kopen steeds meer online en winkelen niet meer zoals vroeger. Shopping verandert, terwijl veel winkelruimte leegstaat. En mooie merken zoeken een passende winkelbeleving. Het innovatieve pop-up-concept Your Brand Shop knoopt dit aan elkaar. Wiecher Toet en Nick Pauli lichten dit initiatief toe.                            

Veilig Ondernemen

Ben jij slimmer dat de crimineel die bezig is om je bedrijf leeg te trekken? Hendrik-Jan Kaptein en Desiree Pot van het CCV zijn te gast om ondernemers te adviseren over veiligheid. Met hun Veilig Ondernemen Scan krijg je duidelijkheid over risico’s, oplossingen en startpunten.

Ook Janton van Apeldoorn komt langs in het RadioCafé. Hij bedacht Chessity, een online platform waar je kan leren schaken. En Robert-Jan de Roo schuift aan, aan de ondernemerstafel. Hij lijkt een gewone bedrijfsconsultant, maar hij heeft een bijzondere gave.                  

Nieuwe site

MKB Radio is een 24-7 online station voor ondernemers, met een aantrekkelijke mix van muziek, nieuws en informatie. Je vindt MKB Radio via de geheel vernieuwde website mkbradio.nl. Het MKB RadioCafé wordt dagelijks vier keer uitgezonden: ‘s ochtends om 7.00 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 9 uur. De talkshow en de afzonderlijke interviews zijn te ook beluisteren via de gratis smartphone-apps.

Auteur

Bram Donkers