iPhone 6: Apple's nieuwste krachtpatser

Nieuwe processors maken iPhone sneller en zuiniger

16 september 2014 2 minuten

Op 9 september presenteerde Apple twee nieuwe iPhones, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Twee nieuwe krachtpatsers, zowel qua uiterlijk als inhoud. De belangrijkste kenmerken hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe processors iPhone 6: sneller en zuiniger

Beide nieuwe modellen zijn uitgerust een 64-bit processor met twee miljoen transistors. Dat zijn er twee keer zoveel als in de iPhone 5. Om het nog wat duidelijker te maken: de nieuwe iPhone 6 kan qua geheugengebruik net zoveel werk verrichten als de betere tablets. In cijfers uitgedrukt: 25% sneller dan zijn voorganger en zeker 50 procent betere grafische prestaties.

Betere batterij voor iPhone 6

Dankzij een nieuwe co-processor (de M8) gaan afstandsberekeningen en weerberichten niet meer ten koste van de batterij! Apple hoopt zo te bereiken dat de klachten over snel leeglopende batterijen nu tot het verleden behoren. Volgens Apple kun je er nu 11 uur onafgebroken video's mee bekijken - als je dat zou willen..... 

Retina scherm

Ook zijn beide modellen voorzien van het langverwachte retina scherm, wat in de praktijk betekent dat er meer contrast zichtbaar is. En de schermen zijn vanuit een grotere  gezichtshoek zichtbaar.

De iPhone 6 heeft een 4,7-inch scherm (1334 x 750 pixels), terwijl de iPhone 6 Plus over maar liefst een 5,5-inch scherm beschikt (1920 x 1080 pixels). Je hoeft niet bang te zijn dat oudere apps niet meer goed getoond worden op deze schermen: Apple heeft daarvoor een 'desktop class scaler' bedacht.

Design

Ronder en dunner. Volgens sommigen doen de nieuwe modellen denken aan de eerste versies van de populaire telefoon. Met respectievelijk 6,9 mm en 7,1 mm dikte, zijn beide iPhone 6 modellen dunner dan zijn voorganger. Qua materiaal is gekozen voor roestvrij staal. De aan/uit knop zit niet meer aan de bovenkant, maar aan de rechter zijkant.  

Overige verbeteringen

De camera maakt gebruik van een betere sensor, waardoor scherpstellen sneller gaat. De iPhone 6 Plus heeft zelfs beeldstabilisatie.

Qua prijs moet er in de VS vanaf 19 september voor het 16 Gb-model $ 199,- worden betaald. Voor een 128 Gb-model wordt de prijs $ 399,- . In Nederland zal de IPhone 6 vanaf 26 september verkrijgbaar zijn vanaf € 699,- . 

Bron: Telecomadvies.nl / iphone6-abonnement.be

Auteur

Flip Schultz