RadioCafé portretteert gasten die letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen

MKB RadioCafé 12 september

16 september 2014

In het nieuwste MKB RadioCafé worden weer een uur lang grenzen verlegd. Soms heel letterlijk, zoals door het project Ondernemen Zonder Grenzen. Of figuurlijker, bijvoorbeeld door bankvernieuwer René Frijters (ex-Alex, nu Knab). Ondernemers van uiteenlopende pluimage schuiven aan, aan de ondernemersstamtafel van MKB Radio.

René Frijters was CEO van de online broker Alex en richtte vervolgens een bank op. Knab staat voor banK, maar dan omgekeerd. Deze online bank streeft naar een gezonde financiële wereld, waarin de macht van de bankiers wordt teruggeven aan de rekeninghouders. Volgens Knab kan er vooral een hoop bespaard worden door zakelijke klanten. Bij Bram Donkers aan tafel licht René Frijters toe hoe een bank anno nu in elkaar moet zitten. En hoe met name zzp’ers fors kunnen besparen op bankkosten.

Diamanten slijpen

‘Briljant Samenwerken’. Daarover schreven Frank-Jan van Deijck en Harry Vos het gelijknamige boek. Via een toevallige ontmoeting besloten zij hun kennis samen te voegen en in eendrachtige samenwerking een heel dun managementboek te schrijven. Het werd een mooi verhaal, dat speelt in de wereld van de diamantslijperij.

Nog meer goed nieuws voor de luisteraars van MKB Radio: we kunnen stoppen met belasting betalen. Tenminste, als het aan Pim van Rijswijk ligt. Vers van de pers is zijn boodschap: maximaal 2% winstbelasting via Curaçao.

Ver weg

Ondernemen Zonder Grenzen is een platform voor startende (sociale) ondernemers die naar Azië, Afrika of Latijns-Amerika willen. Programmamaker Nienke Poortvliet komt uitleggen hoe Ondernemen Zonder Grenzen in elkaar zit. En ondernemer Frank van Klaveren (met een passie voor koraal) heeft net de bijbehorende Summerschool gevolgd.

In onze interviewserie Dare To Have A Dream praten we deze week met ondernemer Rudy van der Bruggen. Hij heeft de hulp ingeroepen van coach Ruud Schellekens (Siemens) om geld te gaan verdienen door kosten te bewaken, en anders om te gaan met zijn personeel.

Online radio

MKB Radio is het radiostation voor ondernemers. Je vindt MKB Radio op de geheel vernieuwde website mkbradio.nl. Het MKB RadioCafé wordt dagelijks vier keer uitgezonden: ‘s ochtends om 7.00 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 9 uur. De talkshow en de afzonderlijke interviews zijn te ook beluisteren via de gratis smartphone-apps.

Auteur

Bram Donkers