Starters met grote plannen

Verslag eerste masterclass The Next Entrepreneur

19 september 2014 1 minuten

Startende ondernemers met grote toekomstplannen kunnen zich ook dit jaar weer inschrijven voor de verkiezing van The Next Entrepreneur. De deelnemers maken niet alleen kans op 12.500 euro, maar doorlopen ook een kennistraject dat hen helpt zichzelf nog succesvoller in de markt te zetten. In het kader van dit traject werd deze week de eerste masterclass van The Next Entrepreneur 2014 gehouden in de Rabobank in Arnhem.

De sfeer tijdens deze eerste masterclass was goed. De tientallen aanwezige starters zitten vol ambitie en grijpen iedere mogelijkheid aan om hun idee te pitchen. Zo start een ondernemer een kledinglijn voor mensen die altijd zitten, bijvoorbeeld rolstoelgebonden personen. Weer een ander wil de hotelbranche op zijn kop zetten met een vooruitstrevende boekingssite die volledig uitgaat van de wensen van de klant. En zo waren er nog vele andere aanwezigen met vernieuwende ideeën.

In zijn interactieve presentatie deelde ondernemer Willem Overbosch van Dutch Network Group zijn eigen ervaringen en gaf de starters inzicht in ondernemerstrends. Ook hield hij ze een spiegel voor en stelde ze vragen waar ze niet direct antwoord op hadden. ‘Waarom zou je een persoonlijkheidstest maken? Op welk gebied vullen jij en je mede-ondernemer elkaar aan? En waarom is het essentieel om dit van elkaar te weten?’ Met dat soort vragen daagt hij de starters uit over hun keuzes als ondernemer na te denken.

Ook Frank Jongejan van MyCrowdfunding.nl hield een inspirerende presentatie waarin hij de mogelijkheden van crowdfunding belichtte. Al met al een avond waarin alle facetten van het starten aan bod kwamen. Wil je zelf ook zo’n masterclass bijwonen? Kijk hier wanneer er een bij jou in de buurt gegeven wordt.

Auteur

Nerina Vilchez