Ondernemende dames in het RadioCafé

3 oktober 2014

06 september 2017 2 minuten

Het MKB RadioCafé concentreert zich deze week opnieuw –wegens doorslaand succes – op vrouwelijk ondernemerschap. Er schuiven drie jongedames aan met ambitieuze plannen, mooie verhalen over hoe het zo gekomen is en verre buitenlanden als inspiratie.

Bram Donkers praat aan de stamtafel onder meer met Anne-Floor Sinnige over haar geurkaarsenmerk Moments. Afgelopen nieuwjaar was een keerpunt voor haar. Anne-Floor nam toen de beslissing dat ze een bedrijf ging beginnen waarmee belangrijke momenten gemarkeerd konden worden. Inmiddels worden de kaarsen van haar merk Moments al verkocht.

Maatschoenen

Anne-Floor Sinnige bereikte onlangs de finale van de Marie Claire Starters Award. In dit RadioCafé ontvangen we nog een andere finaliste: Anna Winkelmolen, die onlangs haar bedrijf ‘Anna van Mills’ is gestart. Binnenkort gaat haar website live, waarop vrouwen in 3D hun perfecte paar schoenen samen kunnen stellen. In de radiostudio vertelt Anna uitgebreid over haar ondernemersverhaal, de crowdfunding-ervaring en de verdere uitrol van het merk Anna van Mills.

Sociaalondernemers

Madelon Eelderink was vlak voor de uitzending nog in Oeganda, maar landde net op tijd om te praten over Sum of Parts: een programma voor startende sociaalondernemers in Utrecht. In tien weken geven starters elkaar een kickstart, en Madelon zoekt nog een paar kandidaten. Daarnaast vertelt ze over de 7Senses Challenge, waarbij een team van Nederlandse en Oegandese actieonderzoekers in Oeganda een sociaal vraagstuk onder de loep neemt. 

Van leeg naar vol 

Na alle dames nog een paar heren in de studio. Nederland staat vol met leegstaande gebouwen en Yourick Fokker van Studio Raak herontwikkelt die lege panden. Kerken worden boekenwinkels, vervallen fabriekshallen worden hippe kantoorruimte. Yourick heeft een ook goed verhaal over een watertoren.

John van der Veld komt praten over accountancy in the cloud. Hij is van Account Anders. De naam zegt het al, zij doen het anders. Omdat het kantoor is genomineerd voor de Cloud Accountant Award, is John op jacht naar stemmen...

Crowdfundinghype

Martijn Arets en Koen van Vliet zijn te gast voor een toelichting op hun net verschenen boek in het kader van de Crowd Expedition. De heren vertellen aan interviewster Romy Donk over de hype die voorbij is. Of niet.

Met het RadioCafé ben je binnen een uur weer helemaal bij. Online te horen op mkbradio.nl. Alle interviews zijn daar ook afzonderlijk te beluisteren en te delen. De talkshow en de afzonderlijke interviews zijn ook te vinden op de MKBradio-app.