RadioCafé vol hoogtepunten van de EcoMobiel

10 oktober 2014

13 oktober 2014 1 minuten

Het veertigste MKB RadioCafé komt vanaf de bruisende beursvloer van het Ecomobiel-event. Het team van MKB Radio was twee dagen lang live en rechtstreeks aanwezig in Ahoy Rotterdam, om de nieuwste trends, gadgets en gimmicks op het gebied van mobiliteit te spotten. Uit al die uren live-ondernemersradio zijn de mooiste gesprekken geselecteerd, in een speciale compilatie-uitzending van het MKB RadioCafé.

De mobiele radiostudio stond op 7 en 8 oktober in het hart van de Ecomobiel-beursvloer. Sprekers, exposanten en bezoekers schoven aan bij presentator Bram Donkers, om hun indrukken en noviteiten te delen met de radioluisteraars. MKB Radio was tijdens de gehele Ecomobiel live in de lucht. 

Duurzame mobiliteit

Voor wie deze live-marathon heeft gemist, zijn nu de hoogtepunten samengevat in een programma van een uur. Beursorganisator Paul Jan Jacobs komt daarin als eerste aan tafel, voor een overview over alle nieuwsfeiten. Ecomobiel 2014 was een complete vakbeurs voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsmanagement, met de Ecologistiek als neven-evenement.

Personal transporters

Heel opvallend aanwezig waren tijdens deze beurs de trendy 'people movers', ook wel 'personal transporters' genoemd . We kennen al jaren de Segway , maar nu zijn er ook concurrenten als de Paukool en Ninebot. Meest extreme versie is de Airwheel, zonder handvat. De radiomakers maakten een rondje...

Aan de ondernemerstafel proeven we ook klimaalneutraal geperst sinaasappelsap van Juice on Wheels. Deze enthousiaste ondernemers persen fruit met zonne-energie en fietskracht.

Mercedes deelt

Huub Dubbelman van Mercedes vertelt op MKB Radio uitgebreid over de nieuwste milieuvriendelijke modellen, waartussen ook een beestachtig ogende Mercedes Ener-G-Force die zelfvoorzienend op waterstof rijdt. Met Dubbelman bespreekt Bram Donkers ook het succes van autodeelpilot Car2Go in Amsterdam.