MKB RadioCafé zoomt in op actualiteit

Zzp-nieuws,werkkostenregeling en Verover Nieuwe Markten

04 november 2014 2 minuten

In het MKB RadioCafé staat de actualiteit van deze week centraal, met uitgesproken meningen over de kabinetsplannen om de zzp’ers in te perken, de opdoemende molensteen van de nieuwe Werkkostenregeling en de interessante mogelijkheden van de campagnes Verover Nieuwe Markten en Open voor 50+.

Onderneemster Marianne van de Water is al bijna negen jaar zzp’er. Ze praat in het MKB RadioCafé over de kabinetsplannen rond de zzp'er en alle negatieve publiciteit van de laatste dagen hierover. Ze schreef een uitgebalanceerd betoog, dat ze aan de stamtafel toelicht. 

Net als Marianne is ook de Vleutense tekstschrijver Pieter Verbeek zelf zzp'er. Hij spreekt een radiocolumn, getiteld ‘Waarom wil het kabinet af van de zzp’ers?’

Werkkostenregeling

Willem Overbosch schuift aan met waarschuwende woorden over de Werkkostenregeling die per 1 januari a.s. ingaat. Het lijkt uit met de pret als het gaat om bedrijfsfietsen, kerstpakketten en personeelsfeesten. Maar voor ondernemers die de lumpsum beheersen, is er nog hoop...

Coaching voor ondernemers

In de radioserie met coachingskoppels uit het Dare To Have A Dream-programma hebben we deze keer Erik de Jonge en Erhan Görgen aan tafel. ANWB-manager Erik de Jonge coacht Erhan met zijn bedrijf Fides Financieel Advies. Erhan vertelt over zijn individuele gesprekken met Erik. Die gaan over de problemen die hij in zijn bedrijf tegenkomt. 

MKB Export Award

Bert Dommerholt won het afgelopen jaar de MKB Export Award. Met deze ondernemer in de medische technologie blikken we terug op een groots moment en een mijlpaal in zijn ondernemerschap. En Bert motiveert de luisteraars om zelf ook mee te doen aan het traject Verover Nieuwe Markten.

Thuisafgehaald

Marieke Hart startte vanuit een heel simpel idee haar onderneming Thuisafgehaald: de buren koken en jij eet het op. Dat is tevens een mooi voorbeeld binnen de campagne openvoor50plus, waarin Marieke bijeenkomsten verzorgt voor lokale mkb-groepen. Ze vertelt daarbij over haar initiatief Thuisafgehaald en wat de opkomst van de nieuwe economie concreet betekent. 

En we doen deze week aan video op de radio, dus goed kijken: Mie Dries van Feller Media is te gast. Zij zegt dat ‘video het visitekaartje van de toekomst is’ . De ondernemer kan niet meer zonder video.