Kredietunies

Wat is een kredietunie? | Overzicht kredietunies
In Nederland komen er naast bancaire financiering steeds meer 'alternatieve' financieringsvormen op de markt. Ondernemers kunnen nu ook via kredietunies aan geld komen. Maar wat zijn kredietunies precies en waar kun je kredietunies vinden die al krediet verstrekken? Een overzicht.
Waar let een financier op?
Klik hier
Lees het gratis whitepaper
Naar MijnMKB
Welke financieringsvormen kan ik combineren?
Klik hier
Lees het gratis whitepaper
Naar MijnMKB

Wat is een kredietunie?

Een kredietunie is een samenwerkingsvorm (coöperatie) van bedrijven binnen een bepaalde regio of branche, gericht op het onderling verstrekken en verkrijgen van krediet. Zo heb je bijvoorbeeld een kredietunie voor bakkerijen en een kredietunie specifiek voor ondernemingen in de regio Haarlemmermeer. De oprichters van de kredietunie beheren het geld van kredietverstrekkende ondernemingen binnen de unie en verstrekken het krediet aan kredietbehoevende ondernemingen binnen de unie. Het idee van kredietunies in de huidige vorm is overgewaaid uit Amerika en heeft de afgelopen jaren vorm gekregen in Nederland.
 
Net als een bank vraagt een kredietunie om rente en stelt het voorwaarden voor kredietverlening. Als je in een branche of regio zit van een kredietunie, kun je via de website van de kredietunies meer lezen over de voorwaarden en je aanmelden.
 

Belangenorganisatie

Kredietunies hebben in Nederland ook een belangenvereniging/samenwerkingsverband: de Vereniging Samenwerkende Kredietunies. Deze vereniging ondersteunt startende kreditietunies en helpt ze verder te groeien. Daarnaast vertegenwoordigt de vereniging de leden richting de overheid en andere partijen. Inmiddels heeft de vereniging 24 leden.


Weekly Hangout: Kredietunies

Uitzending met Jan Kamminga en Hendrik-Jan Oskamp
Begin oktober werd de Kredietunie Midden-Nederland opgericht. Dit is een nieuwe vorm van financiering voor ondernemers. We spreken met Hendrik-Jan Oskamp, voorzitter van het bestuur van de nieuwe kredietunie en Jan Kamminga van de Vereniging van Samenwerkende Kredietunies en Kredietcoöperaties.
kredietuniehangout.jpg

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten