Ondernemen, omdat het anders moet

MKB RadioCafé 14 november 2014

18 november 2014 1 minuten

Aan de stamtafel van het MKB RadioCafé praat Bram Donkers met verschillende ondernemers die het verschil willen maken. Vanuit de MKB Radiostudio langs de A2 worden noodzakelijke veranderingen en verbazingwekkende invalshoeken voor jou gepresenteerd.

Aan de rijk gevulde cafétafel allereerst Pieter Jan Datema van de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij. Hij vond dat ondernemers veel te veel geld kwijtraken door valutakoersen en besloot het beter te doen.

Wereld op z'n kop

Ook Thinq is een concept dat de wereld op z’n kop zet. ‘Slimme ondernemers boekhouden niet’, is de slogan van Thinq. Marcel van Bakel licht het concept toe.

En Martijn Arets van de Crowd Expedition was van de week nog op de BBC om de ontwikkelingen van de deeleconomie te duiden. Maar onze eigen deelgoeroe is deze week natuurlijk ook op MKB Radio te horen.

TL vervangen

Na de gloeilamp moet nu de dikke tl-buis de wereld uit, vindt Olof van der Gaag, directeur Campagnes van Natuur en Milieu. Ondernemers kunnen heel veel geld verdienen door mee te doen aan de campagne Nieuw Licht op de Zaak, die in de MKB Radiostudio wordt afgetrapt.

Veel ondernemers hebben nog ouderwetse tl-balken hangen. Nieuw licht op de Zaak is bedoeld om die ondernemers ervan bewust te maken dat het goedkoper en duurzamer kan. Zij kunnen eenvoudig hun oude tl-lampen laten vervangen door energiebesparende lampen. Om te illustreren hoe probleemloos dat gaat, schuift ook ondernemer Michèle Lancée aan; zij liet onlangs alle tl-lampen in haar meubelzaak vervangen.

Lease-auto en mexicaanse wijn

Kunnen we volgend jaar nog wel in onze leaseauto blijven rijden? Dick Bakker is directeur van internationaal autoleasebedrijf Arval, maar ook zelf ondernemer. Hij zet de ontwikkelingen rond autoleasen in het broodnodige perspectief.

En we trekken in het RadioCafé een flesje Mexicaanse wijn open, met een bijpassend verhaal van Maria del Pilar Castillo-Pérez over haar grensoverschrijdende onderneming Taco.nl.