RadioCafé met 2015-tips en mooie klantrelaties

MKB RadioCafé donderdag 11 december

03 maart 2020

Bij gastheer Bram Donkers schuiven deze week weer allerlei innovatieve ondernemers aan tafel. Stuk voor stuk zijn ze bezig met de toekomst. Wat zijn ze van plan en waar moet jij aan denken in het nieuwe jaar? Het MKB RadioCafé blikt dus niet terug, maar we blijven aan het einde van het jaar vooruitkijken!

Hoe heurt het eigenlijk?

Lilian Woltering ziet de feestdagen als een grote kans voor ondernemers. Het moment om zakelijke relaties te bedanken voor de samenwerking, maar bovenal om kansen voor de toekomst te creëren. Lilian weet 'hoe het heurt'.

Ook dit jaar zijn er weer jonge ondernemers gecoacht op weg naar de Dare to Have a Dream Award. Bart Karis, directeur van Zeeman, begeleidde Samir Zahhaf met zijn onderneming Indaad. Samen kijken zij terug op hun gezamenlijke leermomenten in het afgelopen jaar en blikken vooruit naar kansen volgend jaar.

Meer klanten?

Annemieke Tissink merkte dat veel ondernemers moeite hebben met het werven van nieuwe klanten, omdat zij denken dat het niet hun ding is. Annemieke schreef in co-creatie het boek: ‘Meer klanten op jouw manier’ en geeft hierin tips en trics hoe een ondernemer op een, voor hem of haar, passende manier klanten nieuwe klanten aan zich kan binden.

Elektrische bestelauto’s

Nissan kwam als één van de eersten met een elektrische bestelauto op de markt. Handig voor allerlei soorten ondernemers. David Schoorl vertelt welk voordeel er aan elektrisch rijden zit en hoe je daar dit jaar het maximale fiscale voordeel uit kunt halen.

Deeleconomie?

Het woord 'deeleconomie' wordt regelmatig verkeerd gebruikt. Martijn Arets verdiept zich echter met zijn Crowd Expedition in de succesverhalen en wat wij hiervan kunnen leren. Hoe kunnen we gebruik maken van onbenutte capaciteit?

En tot slot vertelt Lina Jimenez Duran van Recura over de wijzigingen in de sociale wetgeving per 1 januari 2015. Zij vertelt hoe ondernemers voordeel kunnen halen uit de veranderingen.