Goed in je vel: Kersteditie MKB RadioCafé

MKB Radio 25-12-2014

05 januari 2015 2 minuten

Het MKB RadioCafé is tussen Kerst en Nieuwjaar geheel in ondernemende kerstsferen. Aan de radiostamtafel ontvangt gastheer Bram Donkers deze week ondernemers die nogal de fysieke kant opgaan. En we begeven ons onder professoren, om de essentie van het ondernemerschap te doorgronden.

Zitten alle luisteraars lekker in hun vel? Steeds meer mensen laten een total bodyscan uitvoeren, een soort APK voor je lichaam. Vroeger moest je voor zo’n scan de grens over, maar ondernemer Arno Karlas biedt met zijn firma Corpus Control zo’n bodyscan in ons land aan. Tenminste, het is wel een tikkeltje anders, met scanners aan je enkels.

Scherper zien

Nog zo’n beslissing die je wellicht onder de kerstboom neemt: laat je je ogen nou wel of niet laseren? Richard Kievitsbosch is te gast bij MKB Radio, hij is oprichter van het International Vision Center. We willen allemaal scherp kunnen zien zonder bril of contactlenzen. Als enige kliniek in Nederland introduceert Kievitsbosch met zijn vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen de nieuwe ooglasertechniek ReLEx SMILE, dat wordt gezien als de derde generatie ooglaserbehandelingen.

Waxen

Patrick Moreu is bekend als de ondernemer achter kerstpakkettenbedrijf Tintelingen, maar hij ging ook de lichamelijke kant op: Patrick startte een bedrijf in ontharen door middel van een waxbehandeling: Delete Professionals in Waxing.

Universitair ondernemen

En presentator Bram Donkers gaat deze week verder de diepte in, met echte eminenties aan de stamtafel. Professor Tom Elfring geeft les in ondernemerschap aan de Vrije Universiteit. Hij vindt dat ondernemerschap in Nederland veel meer gestimuleerd moet worden. Maar kan dat wel, leren ondernemen aan een universiteit?

Nog een geleerde heer aan de cafétafel: professor Peter Ester is voormalig hoogleraar, tegenwoordig eerstekamerlid en lector aan de Rotterdam Business School. En co-schrijver van het boek ‘‘Start Me Up in Silicon Valley’’. Hij ging in Californië op zoek naar de essentie van het ondernemerschap. Kan dat ook in Nederland?