Vogelverschrikkers en couveuses

MKB RadioCafé 15 januari 2015

03 maart 2020

Laat je inspireren en adviseren door de ondernemers aan de stamtafel van het RadioCafé! Vanuit hun eigen ervaring, kennis en kunde vertellen ze over allerlei zaken die te maken hebben met ondernemerschap. Deze week een 23-jarige ondernemer die nu al zaken doet in 52 landen, innovatie in couveuses en alles over de nieuwe loonstrook.

In deze uitzending eerst een nieuwe aflevering in onze Dare to Have a Dream-serie, die ook een nieuwe jaargang aftrapt. Heleen Willemsen heeft in vijf jaar tijd een innovatief soort couveuse ontwikkeld. Ze wil nu doorpakken met haar bedrijf Babybloom. Daarvoor krijgt ze steun van coach Jan Luuk de Groot, marketingdirecteur van VGZ.

Ben je ook mentaal fit? Je kunt ook je geest gezond trainen, vindt Louise Hildebrand. Zij vertelt hoe ze ondernemers in drie stappen ‘mentaal fit’ krijgt.

Vogels verschrikken...

Een bijzonder inspirerend ondernemersverhaal komt van de 23-jarige Steinar Henskens. Hij rolt als innovatieve vogelverschrikker op imponerende wijze een bedrijf uit, inmiddels naar maar liefst 52 landen. Luister naar zijn verhaal over Bird Control.

Voor de liefhebbers van Scandinavische producten is er een bijzondere webwinkel bijgekomen: Annelies Ribbink opende deze maand de virtuele deuren van haar Nordiklivingstore.

Adviseurs aan tafel

Na al deze ondernemersverhalen nog wat nuttig advies in het RadioCafé: Dik van Leeuwerden van ADP neemt de nieuwe loonstrook door, en het gezeur wat daarvan kan komen. En fiscalist Gijs Veenhuijsen richt zich met zijn werk vooral op mkb’ers, en komt regelmatig conflictsituaties tegen. Hij vertelt hoe je hier als ondernemer slim mee om kunt gaan.