Groeiagenda mkb: "Minder regels, meer kansen."

Mark Rutte ontvangt groeiplan MKB-Nederland/VNO-NCW
Minder regels, meer kansen: dat is het motto van de Groeiagenda voor ondernemerschap die Michaël van Straalen van MKB Nederland maandag uitreikte aan minister-president Rutte. Eén van de belangrijkste aanbevelingen is dat loondoorbetaling bij ziekte moet worden afgeschaft voor bedrijven met minder dan 250 medewerkers.

Minder regels

MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten al jaren voor minder regeldruk. Volgens de ondernemersorganisaties moet de overheid belemmeringen wegnemen, zodat mkb’ers groeikansen beter kunnen benutten. Nieuwe regels voor kleine ondernemers moeten eerst getoetst worden op werkbaarheid en gemeenten moeten de wildgroei in vergunningen aan de banden leggen.
 
Vooral de loondoorbetalingsplicht bij ziekte moet worden ingekort, vinden de ondernemersorganisaties. De overheid moet die verplichting terugbrengen van twee naar één jaar. Werkgevers moeten daarvoor een private verzekering kunnen afsluiten die ze delen met hun werknemers.
 

Innovatie, financiering en export

De overheid moet niet alleen zorgen voor minder regels, maar mkb’ers ook ondersteunen en stimuleren bij de kansen die er zijn. Speerpunten uit de Groeiagenda zijn innovatie, export en financiering. Zo zouden overheid, banken en accountants moeten meewerken aan een snelle en eenvoudige uitrol van Standard Business Reporting voor de bedrijfsadministratie van mkb'ers. Meer helderheid over bedrijfsprestaties maakt het voor investeerders en alternatieve financiers eenvoudiger om risico en rendement tegen elkaar af te wegen, is de achterliggende gedachte.
 

Reactie Rutte

Na ontvangst van de Groeiagenda benadrukte premier Rutte het belang van het mkb voor de Nederlandse economie. “Ondernemend Nederland is de reden dat we uit de crisis zijn gekomen. En als je je realiseert dat tweederde van de ondernemers werkt in een midden- en kleinbedrijf, dat weet je hoe ongelooflijk belangrijk het mkb is geweest.”
 

Wil je de rest van zijn reactie zien? Bekijk de video vanaf 13.21 min.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten