Ondernemersdromen in het MKB RadioCafé

MKB Radiocafé 26 februari 2015

03 maart 2015

Presentator Bram Donkers heeft deze week weer een volle stamtafel met mkb’ers en zzp’ers die terechtkwamen in de spreekwoordelijke achtbaan, met als voorlopig hoogtepunt hun optreden bij MKB Radio.

In dit artikel

Eerst schuift Dennis Nettenbreijer aan, hij stopte onlangs in een flits met zijn loondienst carrière, omdat hij een online veiling van IT-vragers en aanbieders voor zich zag opdoemen, in zijn dromen. Inmiddels is hij helemaal wakker en staat het online platform IT-bidz er.

Ismail Canga doet als dromer mee aan het programma Dare To Have a Dream. Hij heeft sinds twee jaar zijn eigen bedrijf PranaSynergy. Dat helpt mensen uit de financiële problemen. Ismael neemt zijn coach mee: Hans Hemels, HR-directeur bij de NS.

Jong en oud

Ook 50-plussers dromen van een nuttig bestaan. De campagne Open voor 50+ moet ervoor zorgen dat meer 50-plussers weer aan het werk komen. De uitzendbranche speelt hierin een cruciale rol. Daarom zit Leonie Oosterwaal aan tafel, zij is coördinator sociaal-economische zaken bij de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Ook jonge ondernemers staat vaak centraal op MKB Radio. Deze week is dat Alexander Nijdam namens de Academic Business Club, de vereniging voor studentondernemers en ondernemende studenten.

De Zaak

Nog een mooi ondernemersverhaal in het RadioCafé: brandweerman Kees werd zzp’er en vond zichzelf een paar jaar later terug met een succesformule in BHV-cursussen en 50 medewerkers. En als sluitstuk een inspirerende dromer in deze talkshow: chief storyteller Willem Overbosch nam anderhalf jaar geleden het ondernemersnetwerk De Zaak over, dat vooral bekend was van het gelijknamige tijdschrift. Maar deze week valt er iets innovatiefs op de mat…