Optimistische lenteshow vol gouden tips en aangrijpende verhalen

RadioCafé van 12 maart 2015

19 maart 2015 1 minuten

De lente zindert door de lucht in het MKB RadioCafé, met een keur aan zorgvuldig geselecteerde ondernemers inclusief bijbehorende mooie verhalen en wijze levenslessen.

Als eerste ontvangt Bram Donkers ondernemer en verse auteur Marco Coninx. Zijn boek ‘Verover Europa via Amazon’ onthult diens eigen bedrijfsgeheim. Het boek is een boeiende gebruiksaanwijzing voor webwinkeliers die op een heel makkelijk manier willen exporteren.

Medisch

Ook aan tafel: Antoinette Commijs. Zij zit in de re-integratie en heeft zich gespecialiseerd in mensen met een gecompliceerde gezondheidsproblematiek. Kun je daar een business van bakken? Niel Vredeveldt zit ook in de medische hoek. Hij vertelt over Wind Tales, een serious game voor longpatiënten.

Live coaching

In deze editie van het RadioCafé weer een koppel uit het programma Dare To Have A Dream. Joost Merks is ondernemer in online marketingconcepten en laat zich curieus genoeg begeleiden door Karel van Gils uit de top van vervoersbedrijf GVB. Ze doen hier aan de stamtafel een openbaar coachingsgesprek.

SEO

Roy Ishak onderneemt in zoekresultaten. Aan de stamtafel van het MKB RadioCafé maakt Roy een uiterst gedreven indruk: hij wil echt alles weten over hoger scoren in de zoekmachines. Hoewel er in het ondernemersverhaal van Roy ook wat relaxte kantjes zitten.

Achtergrond

En we lossen in de RadioCafé nog een probleem voor je op: omgevingsgeluid op de werkvloer. Als er van alles gebeurt in de kantoortuin, raken werknemers hun concentratie kwijt. Maar Michiel Struycken presenteert een gadget waarmee dit kan worden voorkomen.