Untitled design41.jpg

Welke aansprakelijkheden kun je verzekeren als zzp’er?

Zes risico’s waartegen je je als zzp’er zeker wil indekken
Geen enkele zzp’er wil een schadeclaim aan zijn of haar broek. Toch kan er iets gebeuren tijdens je werkzaamheden waardoor jij verantwoordelijk bent voor de ontstane kosten. Als je dit uit eigen zak moet betalen, kan dit flink in de papieren lopen. Een optie is dan om je te verzekeren voor aansprakelijkheid. Dit zijn de zes soorten aansprakelijkheid, waar je als zzp’er tegen kunt verzekeren.
hagers.jpg

Beperk je risico’s als bestuurder

Column Jasper Hagers - bestuursaansprakelijkheid
Ondanks dat het economisch klimaat wat beter lijkt te zijn, zijn er nog steeds financiële problemen bij het mkb. Hoewel het aantal faillissementen terugloopt, gaat het helaas nog wel eens mis. Ondernemers zijn (terecht) liever bezig met ondernemen dan met de risico’s van bijvoorbeeld aansprakelijkheid, maar het is ook goed die risico’s te bespreken.
bv1.jpg

Bv: Wat is een besloten vennootschap?

Rechtsvorm bv
Samen met de eenmanszaak is de bv een van de meest voorkomende rechtsvormen in het mkb. De keuze voor een bv is vooral belangrijk voor je aansprakelijkheid als ondernemer en je belastingverplichtingen. Wat is een bv en wanneer kies je hiervoor?
Christa.jpg

Hoe bereken je het normaal maatschappelijk risico?

Column | Omzetdrempelmethode op de schop
Ondernemers lijden regelmatig omzetschade wegens slechte bereikbaarheid van hun winkel of kantoor. Het normaal maatschappelijk risico blijft voor rekening van de ondernemer. Maar wie bepaalt de hoogte van het eigen risico en hoe?
MKB logo.jpg

Zelfstandige wel zelf verantwoordelijk

MKB-Nederland bestrijdt uitspraak Hoge Raad
Zelfstandigen die op individuele basis een opdracht voor een bedrijf uitvoeren, vallen niet onder de arboverantwoordelijkheid van dat bedrijf.
BeeldHOe-motiveer-je-personeel_vierkant.jpg

Hoe deel ik verantwoordelijkheid met personeel?

Proportionele aansprakelijkheid en verdeling
Personeel heeft veel rechten, wat betekent dat er veel verantwoordelijkheid en plichten zijn voor jou. Er is echter een tendens dat de werknemer zelf meer verantwoordelijkheid krijgt.
vraagteken_vraag_hulp.jpg

Waar dien ik een klacht in over energiezaken?

Tips om de juiste instanties te vinden
Je hebt een klacht over de energierekening, krijgt geen aansluiting op het elektriciteitsnet of bent het oneens met een besluit van het ministerie van Economische Zaken. Waar kun je een klacht indienen?
Faillisement bedrijf.jpg

Bestuurdersaansprakelijkheid bij faillissement

Bestuurder aansprakelijk voor boekhouding en publicatie jaarstukken
Als statutair of feitelijk bestuurder van je bv ben je aansprakelijk voor het tekort na het faillissement van je bv (of nv), als je niet hebt voldaan aan de boekhoudverplichting of de jaarstukken niet op tijd hebt gepubliceerd.

Welke juridische mogelijkheden heb ik bij een stroomstoring?

Het is zeer moeilijk om schade te verhalen op de netbeheerder als je getroffen wordt door een stroomstoring. Daarom is het van belang om je eventuele schade door een specialist te laten onderzoeken.
Documenten papier.jpg

Wat is de compensatieregeling?

Overzicht wettelijke compensaties na stroom- en gasstoringen
Na een grote stroomstoring of gasstoring heb je niet altijd recht op een schadevergoeding. Bij extreme weersomstandigheden moet je bijvoorbeeld zelf voor noodstroom zorgen. Soms kun je wél standaardcompensatie krijgen. Een overzicht van de wettelijke compensaties.
Getoond 1 tot 10 van 16. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Aansprakelijkheid

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten