Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Zeven misverstanden over mobiel werken

Vooroordelen over het nieuwe werken ontkracht

Nog lang niet alle ondernemers zijn bekend met het nieuwe werken. Sterker nog: er bestaan nog veel misverstanden over deze werkwijze. De zeven grootste misverstanden over mobiel werken op een rijtje.

23 augustus 2012 4 minuten

Hoe werkt een WiFi netwerk?

De verschillen uitgelegd

802.11b of 802.11G? Beide zijn het termen om de snelheid van het WiFi netwerk aan te duiden. Wat zijn nu precies de verschillen tussen de verschillende WiFi netwerken?

21 augustus 2012 1 minuten

Hoe kan ik mijn draadloos netwerk beveiligen?

Welke vormen van beveiliging zijn er voor mijn bedrijfsnetwerk?

Natuurlijk wil je dat documenten voor iedereen overal toegankelijk zijn. Dan is een goede beveiliging van je bedrijfsnetwerk essentieel.

21 augustus 2012 1 minuten

Welke abonnementsvormen zijn er voor mobiel internet?

Hoe kies ik mijn abonnement?

Als je overal beschikking wilt hebben over internet op je laptop, dan kun je overwegen mobiel internet te gaan gebruiken. Je hebt dan een modem en een abonnement nodig. Welk abonnement het beste bij je past hangt af van je internetgebruik.

21 augustus 2012 2 minuten

Hoe beveilig ik mijn smartphone?

Ga bewust om met je dataverkeer op je telefoon

Als je met je smartphone e-mails en bedrijfsgevoelige bestanden verstuurt, dan functioneert je telefoon eigenlijk als een computer, en dien je hem ook dusdanig te beveiligen.

21 augustus 2012 1 minuten

Wat is een activiteitsgerelateerde werkplek?

Werken met flexibele werkplekken

Wanneer je het nieuwe werken invoert dan zul je ook je kantoorruimte anders moeten gaan inrichten: de nieuwe werkplek. Het kantoor krijgt een meer open en flexibel karakter. Je kunt de inrichting het beste afstemmen op de aard van de werkzaamheden.

21 augustus 2012 2 minuten

Hoe maak je afspraken over aanwezigheid?

Wie moet er op kantoor zijn en wie niet?

Als jij en je personeel minder op kantoor zijn, is het goed om afspraken te maken over bereikbaarheid. Daarnaast kan het handig zijn om elke week een dag aan te wijzen waarop iedereen aanwezig moet zijn voor overleg en voor de gezelligheid.

21 augustus 2012 1 minuten

Hoe kan ik mobiel werken succesvol invoeren?

Tien tips voor ondernemers

Als je als ondernemer mobiel werken wilt invoeren dan staan er een aantal ingrijpende veranderingen op het programma. MKB Servicedesk geeft je tien tips die je helpen het implementatieproces succesvol te doorlopen.

21 augustus 2012 3 minuten

Hoe heurt 't eigenlijk op LinkedIn?

Column | Uitnodigen doe je persoonlijk

Natuurlijk heb jij ook een LinkedIn-profiel met een flitsende foto, een up-to-date CV en een paar mooie aanbevelingen. LinkedIn is immers het grootste online adressenboek van Nederland. Maar... hoe zit het eigenlijk met jouw LinkedIn-etiquette?

17 augustus 2012 3 minuten

Waar is de zzp'er in de Miljoenennota 2012?

Zelfstandig ondernemer voelt zich genegeerd

Ondernemers zijn niet echt te spreken over de Miljoenennota 2012: de helft vindt de aangekondigde lastenverzwaring onbegrijpelijk. Vooral zzp'ers voelen zich benadeeld, ze worden maar drie keer expliciet genoemd.

10 augustus 2012 1 minuten

Wat is groene energie?

Energie afkomstig uit onuitputtelijke bronnen

Groene stroom is gemaakt uit duurzame, onuitputtelijke bronnen zoals wind, water, zon en biomassa. Ondernemers die kiezen voor groene stroom, stimuleren de ontwikkeling van duurzame energie.

10 augustus 2012 2 minuten

Hoe gebruik ik duurzame energiebronnen?

Mogelijkheden om je eigen energie op te wekken

Er zijn nog weinig voorbeelden van bedrijven die in hun eigen energie voorzien. Toch kán het wel, zelf duurzame energiebronnen gebruiken. Een aantal voorbeelden.

10 augustus 2012 2 minuten

51 procent ondernemers trekt zich niks aan van boete 25.000 euro

Ondernemers willen beelden winkeldieven tóch verspreiden

Als het aan het College bescherming persoonsgegevens ligt, moet een ondernemer die beelden openbaar maakt van winkeldieven en overvallers, een boete betalen van €25.000. MKB-Nederland noemt het een noodkreet.

09 augustus 2012 2 minuten

Wat is interne bedrijfsfraude?

Hoe kan ik voorkomen dat mijn werknemers stelen?

Een pennetje hier, een ordner daar. Een pak printpapier mee naar huis, en het aantal gereden kilometers voor de kilometervergoeding kan ook best wel naar boven worden afgerond. Hoe voorkom je deze interne diefstal?

09 augustus 2012 2 minuten

Welk muzieksysteem moet ik kiezen?

Column | Laat je niks aansmeren door de leverancier

Je wilt muziek in je bedrijf, maar hoe speel je dat af? In eerste instantie zou je denken: "Ik zet de radio aan en klaar!" Maar dan hoor je ook reclame van de concurrent. Wat nu?

09 augustus 2012 2 minuten

Hoe behaal ik concurrentievoordeel met energie besparen?

Consument gevoelig voor ‘groene’ bedrijven

Energie besparen en het gebruik van duurzame energie, biedt je als ondernemer meer voordelen dan alleen een lagere energierekening. Indirect kan het ook doorwerken in populariteit bij de klant.

07 augustus 2012 1 minuten

Wat is REACH?

Wat heb ik als ondernemer met REACH te maken?

REACH is een Europese verordening voor chemische stoffen. De afkorting staat voor Registratie, Evaluatie en Autorisatie van CHemische stoffen.

03 augustus 2012 2 minuten

"Export geeft mijn bedrijf bestaansrecht"

Lourens Poorter exporteert 85 procent van zijn productie

Van zeiler naar ondernemer. Voor Lourens Poorter heel normaal: "Ik was al ondernemer, verhuurde mezelf als zeiler, specialiseerde me in disciplines." Poorter vat daarmee samen wat het bedrijf inhield dat hij begon op zijn 16e: Sailing Perfection.

13 juli 2012 3 minuten

Getoond 163 tot en met 180 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's