Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

De kunst van het afkijken

weGOdutch importeert succesvolle concepten

Veel ondernemers moeten alles zelf bedenken en uitwerken. "Waarom al die moeite?", dacht Bas Verhoogt van weGOdutch, ook. Zijn bedrijf haalt succesvolle concepten naar Nederland. “Wij doen de sales en marketing, de partner regelt de rest!”

13 juli 2012 4 minuten

Europese kijk op de zaak

Europees uitwisselingsprogramma voor ondernemers

Ben jij een startende ondernemer of een oude rot in het vak? En heb je behoefte aan wat kennis over ondernemen of kan je een frisse blik op de zaak gebruiken? Dan is het Europese uitwisselingsprogramma voor ondernemers misschien interessant.

13 juli 2012 1 minuten

Ambassades helpen internationale ondernemer

Kennis en ondersteuning bij export

Als je de grens over wilt met je bedrijf, is het slim om gebruik te maken van onze ambassades. Dat benadrukte Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland. Ze hebben veel kennis en connecties waarmee ze jou als (potentieel) exporteur op weg helpen.

13 juli 2012 2 minuten

Slim besparen op logistieke kosten

Marktrade importeert en exporteert printersupplies

Een bedrijf moet slim omgaan met de kosten. Die strijd is ook Marktrade, handelaar in printersupplies, niet vreemd. Het bedrijf levert in de Benelux en is vooral op logistiek gebied altijd op zoek naar 'optimale performance' voor de klant.

12 juli 2012 3 minuten

Minder stress door flexibele werktijden

Zelf uren indelen maakt werknemers gezonder

Mensen die zelf hun uren mogen indelen, zoals bij zelfroosteren en thuiswerken, hebben minder last van stress. Dit blijkt uit een Brits onderzoek naar het effect van flexibele werktijden.

12 juli 2012 1 minuten

Bedrijven sluiten vaker exportverzekering af

Crisis zorgt voor meer risicobewustheid

Meer Nederlandse bedrijven sluiten een exportkredietverzekering (EKV) af bij de staat. Het aantal verzekerden is in korte tijd met tientallen procenten gegroeid. Er worden vooral veel aanvragen gedaan voor projecten in de BRIC-landen.

14 februari 2012 1 minuten

Sint koopt dit jaar weer meer online

Webwinkels draaien recordomzet

De decembermaand blijkt wederom een vruchtbare maand voor Nederlandse webwinkeliers. In de periode voor Sinterklaas komt er wekelijks maarliefst 36 procent meer omzet binnen dan in een normale week. En dan is kerst nog niet eens geweest.

02 februari 2012 1 minuten

Hotline met Den Haag

Online dialoog tussen ondernemend Nederland en VVD

Onder de naam Lef moet Lonen opende de VVD-fractie dinsdag 31 januari de online dialoog met ondernemend Nederland. Met de website legt Lef Moet Lonen rechtstreeks contact tussen ondernemers en Kamerleden.

01 februari 2012 1 minuten

Bedrijven in topsectoren groeien sneller

Snelle groei vooral op basis van omzet

Ondernemingen die snel groeien op basis van omzet, zijn vaker actief in de topsectoren dan in de 'niet-topsectoren'. Wat betreft het aandeel snelle groeiers op basis van werkgelegenheid is het beeld precies andersom.

25 januari 2012 2 minuten

Bekijk de presentaties van het kick-off event Excelleren.nu

Laat je inspireren!

Tijdens het kick-off event hebben een aantal vooraanstaande ondernemers hun visie over leren in de organisatie met het publiek gedeeld. Hier kan je een aantal van deze presentaties bekijiken of downloaden.

19 december 2011 1 minuten

Ondernemers gooien tientallen miljoenen euro's weg

Randzaken als energie, telefonie en internet zijn geldslurpers

Je weet dat je teveel betaalt voor je energie of telefoon, maar toch sluit je geen nieuw contract af. Herkenbaar? Zo zijn meer ondernemers: 80 procent weet dat ze veel geld laten liggen, maar toch nemen ze het voor lief. Ondanks de economische dips van de afgelopen jaren.

28 november 2011 1 minuten

Heb jij exportplannen?

Download gratis ons whitepaper Eerste Hulp Bij Exporteren vol tips

Is Nederland te klein voor je? Of hebben ze in dat ene land dringend behoefte aan jouw product of dienst? Dan wordt het tijd om aan export te denken! Waar moet je allemaal rekening mee houden? Dat lees je in ons whitepaper, inclusief verhalen van exporterende ondernemers zoals Reynier van Bommel.

13 oktober 2011 1 minuten

'Zzp'er draagt te weinig bij aan innovatie'

Hebben kleine zelfstandigen wel de ambitie om te groeien?

Het aantal ondernemers in Nederland groeit hard. Vorig jaar kwamen er 125.000 bij, waarvan het grootste deel (88%) als zzp’er. Vrijheid en flexibiliteit zijn belangrijke motieven om voor jezelf te beginnen. Zijn zzp’ers dan wel ambitieus genoeg om door te groeien?

11 oktober 2011 1 minuten

Commerciële ondernemer heeft meer ambitie

Verschillen tussen sociale en commerciële ondernemers onderzocht

Sociale ondernemers zijn minder ondernemend dan commerciële ondernemers. Dat blijkt uit onderzoek. Daar staat tegenover dat sociale ondernemers vaak hoger opgeleid zijn. Welk type ben jij?

12 september 2011 1 minuten

'Kamer van Koophandel moet vernieuwen'

Voorlichting moet effectiever

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat de Kamer van Koophandel verder moet vernieuwen om aan de eisen van de toekomst te voldoen. De voorlichting is nu nog niet effectief genoeg en het bestuursmodel is te complex.

06 september 2011 2 minuten

Ondernemers verwachten daling omzet derde kwartaal

Ondernemersvertrouwen neemt af

De onduidelijkheid over de huidige economische situatie in Europa en de wereld heeft zijn uitwerking op het ondernemersvertrouwen in Nederland. Voor het eerst sinds het derde kwartaal van 2010 verwachten meer ondernemers een omzetdaling dan een omzetstijging.

31 augustus 2011 1 minuten

Zoekt Buma Stemra de conflicten op?

Column | Muziekrechten organisatie heeft ruzie met Radio 538

Vandaag staat alles in Buma Stemra land weer eens gigantisch op zijn kop. Ditmaal is het Radio 538 die van de daken schreeuwt onrechtmatig te worden behandeld in verband met heffingen op podcasts. De reactie van Radio 538 liegt er niet om en alle podcasts zijn per direct offline gehaald. 538 is boos, heel boos. En velen met hen.

24 augustus 2011 2 minuten

Gratis advies over mobiel werken

Mkb-voucherregeling wegens succes verlengd

Je wilt mobiel werken invoeren in je bedrijf, maar je weet niet hoe? Sinds 1 juli 2010 kunnen mkb'ers gratis advies aanvragen over het nieuwe werken. Dat kan door middel van de vouchers die het Ministerie van Verkeer en Waterstaat beschikbaar stelt. De vouchers zijn nu tot 1 december 2011 aan te vragen.

17 augustus 2011 2 minuten

Getoond 181 tot en met 198 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's