Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Mkb doet nauwelijks aan duurzaam ondernemen

Belastingvoordeel voorwaarde voor 'groen' beleid

Mkb-bedrijven in Nederland doen nog weinig aan duurzaam ondernemen. Slechts een kwart investeert in een groener beleid. Volgens de bedrijven zou een duidelijk belastingvoordeel ervoor kunnen zorgen dat er meer groene investeringen worden gedaan.

09 augustus 2011 1 minuten

Zes op de tien leest privémail onder werktijd

Helft belt op kosten van de baas

Veel werknemers hebben op de werkvloer een computer met internet en een telefoon ter beschikking. Deze apparaten worden echter niet alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt.

22 juni 2011 1 minuten

Hoe bepaal je welke activiteiten op kantoor plaatsvinden?

Virtueel of fysiek contact?

Bij het nieuwe werken zullen je medewerkers minder vaak op kantoor aanwezig zijn. Het kan zijn dat er bepaalde activiteiten wel in het bedrijf plaats moeten vinden. Hoe bepaal je wanneer dit nodig is?

14 juni 2011 1 minuten

Hoe draagt mobiel werken bij aan duurzaam ondernemen?

Spaar het milieu, werk mobiel

Mobiel werken is niet alleen handig voor jezelf en je werknemers. Het draagt ook een steentje bij aan een beter milieu en zelfs aan het welzijn van je werknemers.

14 juni 2011 1 minuten

Positief verband tussen economische ontwikkeling en bedrijfsgrootte

ICT maakt schaalvoordelen mogelijk

Ondanks het toenemend aantal kleine bedrijfjes, blijft het voor ondernemers belangrijk om te letten op schaalvoordelen. De ICT-revolutie maakt het mogelijk om de kosten in een klein bedrijf toch laag te houden.

17 mei 2011 1 minuten

Wat is jouw tip om slimmer te werken?

Doe mee met onze prijsvraag!

Heb jij een goede tip voor andere ondernemers om slimmer om te gaan met die dagelijkse overvloed aan prikkels? Laat je horen! De tien beste tips worden beloond met het boek '175 lifehackingtips' van o.a. Martijn Aslander.

12 april 2011 1 minuten

Zelfstandige ondernemer met personeel verdient het meest

Alleen in zakelijke dienstverlening verdient zzp'er meer

Zelfstandigen met personeel hebben gemiddeld het hoogste persoonlijk inkomen van de werkzame beroepsbevolking. Dat blijkt uit onderzoek. Op de tweede plaats staan werknemers met vast dienstverband, gevolgd door de zzp'er. Werknemers met een flexibel dienstverband verdienen het minst.

28 maart 2011 1 minuten

Zen to Done:10 gewoontes voor een efficiënter leven

Auteur | Leo Babauta

Onder de stapels papieren is nog net je bureau zichtbaar. Je inbox loopt over. Je bent altijd druk, druk, druk, maar aan het eind van de dag vraag je je af wat je nu echt hebt gedaan. Je bent dapper begonnen takenlijstjes bij te houden om enig overzicht te krijgen. Maar met welke taak moet je nu beginnen? In Zen to Done laat Leo Babauta (fanatiek blogger, vader van zes kinderen en hardloper) zien dat het mogelijk is je oude, slechte gewoontes achter je te laten en nieuwe, effectieve aan te leren.

28 februari 2011 4 minuten

Geslaagde editie congres Vooruit!

TalentTrofee voor Jolanda Holwerda

Congres Vooruit!, georganiseerd door Match & Mentor, beleefde vorige week een geslaagde tweede editie. Voor de eerste keer werd de meest talentvolle en ambitieuze vrouwelijke ondernemer beloond met de TalentTrofee.

01 februari 2011 1 minuten

Topsalarissen in mkb openbaar

Beloningen moeten op jaarrekening

Topsalaris hier, gouden handdruk daar. Af en toe komt er weer een multinational in het nieuws omdat er een flinke smak geld is uitgedeeld. Het mkb ontspringt te dans. Grote mkb-bedrijven kunnen daarom sinds begin deze week gedwongen worden de vergoeding van bestuurders te publiceren.

25 januari 2011 1 minuten

Nederlandse bedrijven experimenteren met zelfroosteren

Pilot blijkt succes

Je werknemers zelf laten bepalen wanneer ze werken. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar een aantal Nederlandse bedrijven heeft dit 'zelfroosteren' met succes ingevoerd. Het gevolg: minder ziekteverzuim, meer tevredenheid en lagere kosten.

21 januari 2011 2 minuten

Ondernemers zien eerste helft 2011 positief in

Vooral gunstige vooruitzichten voor eigen bedrijf

Ondernemers in Nederland zien het eerste halfjaar positief in. Ze denken meer orders, omzet en winst binnen te halen. Opvallend is dat ze vooral goede vooruitzichten voor hun eigen bedrijf verwachten.

23 december 2010 1 minuten

Fors herstel economie

Vierde kwartaal 2010 hoopgevend

Na een teleurstellend derde kwartaal, laat het bedrijfsleven in het vierde kwartaal van 2010 een fors herstel zien. Dat blijkt uit de Conjunctuurenquête. Met name de industrie, detailhandel, groothandel en zakelijke dienstverlening staan er goed voor.

16 december 2010 2 minuten

Berthold Gunster - Ik ben oké jij bent een sukkel

Spiegel je rijk

Gedragen je potentiële partners en klanten zich niet zo zoals jij het graag zou willen? Vraag je je af hoe je in hemelsnaam van je zakelijke gesprekken een succesverhaal moet maken? De grondlegger van de ja-maar theorie heeft een nieuw boek.

14 december 2010 3 minuten

Mobiel werken doe je zo

Tips voor werkgevers en werknemers om slimmer te werken

Vandaag stond je weer eens in de file. Slecht voor je portemonnee (want: tijd is geld) en slecht voor je humeur. Kan dat niet slimmer? Nou en of. Het Offensief Bereikbaarheid heeft tips voor jou en voor je werknemers.

01 december 2010 2 minuten

Meer vrouwelijke managers door mobiel werken

Het Nieuwe Werken verbetert balans werk / privé

Mobiel werken helpt mensen de balans tussen werk en privé te verbeteren. Dit maakt het makkelijker voor vrouwen om een carrière met het gezinsleven te combineren.

01 november 2010 1 minuten

Ga je internetten in het buitenland?

Zo hou je de kosten binnen de perken

Je gaat op vakantie of zakenreis en neemt je smartphone en laptop mee zodat je ook daar je mailbox in de gaten kunt houden. Maar pas op, de kosten voor mobiel internet zijn in het buitenland hoger dan in Nederland. Drie tips om de kosten te beperken.

01 november 2010 2 minuten

Werkgevers moedigen thuiswerken nog niet aan

Mobiel werken belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde

Werknemers willen graag mobiel werken. Maar hierin worden ze niet altijd gesteund door hun werkgever, blijkt uit onderzoek.

01 november 2010 1 minuten

Getoond 199 tot en met 216 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's