Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Hoge Raad: Rookverbod geldt voor alle horeca

Verbod geldt ook voor eenmanszaak

Het rookverbod geldt voor alle horecagelegenheden, inclusief cafés zonder personeel, zo oordeelde de Hoge Raad.

24 februari 2010 1 minuten

Hoe ga ik om met een overval?

Leer omgaan met overvalsituaties

Een overval is een heftige gebeurtenis. Vooral de medewerker die oog in oog staat met de overvaller, kan een trauma oplopen. Hoe ga je om met een overvalsituatie?

17 februari 2010 1 minuten

Eckart's notes

BOEKRECENSIE WEEK 29

Tien jaar na dato geeft Eckart het geheim prijs van de succesformule waarmee hij zijn BSO van eenmansbedrijf tot multinational met 10.000 medewerkers liet groeien.

16 februari 2010 3 minuten

100 leiderschapsversnellers. Voor iedereen die vooruit wil

BOEKRECENSIE WEEK 3

In de eerste boekrecensie van het jaar bespreken we het boek ‘100 leiderschapsversnellers - voor iedereen die vooruit wil’. Het is de laatste toevoeging aan de reeks ‘100 versnellers’, waar eerder edities als ‘100 loopbaanversnellers’ en ‘100 communicatieversnellers’ van verschenen. Het boek is een bundeling van tips en tricks op het gebied van leiderschap.

16 februari 2010 2 minuten

Starterscoach voor ondernemers

BOEKRECENSIE WEEK 24

Als je het kunt dromen, kun je het ook doen!Auteur: Sjors Jochems

19 januari 2010 2 minuten

Aandeelhouders Philips blokkeren beloningsvoorstel top

Geen bonus bij onderpresteren bestuurders

De aandeelhouders van Philips hebben tegen een nieuw beloningspakket gestemd, omdat daarin bestuurders ook bij onderpresteren opties ontvangen. Het is voor het eerst in Nederland dat een aandeelhoudersvergadering de remuneratie van het bestuur afkeurt.

15 december 2009 1 minuten

Hoe ga je om met het rookverbod?

Mogelijkheden voor je personeel en gasten om te roken

Per 1 juli 2008 gaat het rookverbod ook voor horecaondernemingen gelden. Ondanks het rookverbod, blijven er nog wel mogelijkheden over voor je gasten en personeel om te blijven roken. Dat moeten zij dan wel buiten doen of in speciale rookruimten.

15 december 2009 1 minuten

Ondernemer en managementgoeroe Eckart Wintzen overleden

Wintzen was voorstander bedrijven te splitsen bij elke vijftigste werknemer

Op vakantie in zijn huis in Frankrijk is vrijdag de ondernemer en managementgoeroe Eckart Wintzen onverwacht aan een hartstilstand overleden. Hij werd 68 jaar. Dat meldde een naaste medewerker zondag. Wintzen kreeg de 'goeroe'-status dankzij zijn concept van 'delende cellen' die er op neer kwam dat organisatieonderdelen nooit te groot mogen worden.

15 december 2009 1 minuten

Minder praten, meer 'handjes'

Ondernemer Henny van der Most wil technische scholen weer terug

'Er wordt veel te veel opgeleid tot prater. Je wordt geen ondernemer als je meer leert,' aldus Hennie van der Most gisteren tijdens de opening van het werkplein in het Hardenbergse Lokaal Opleidingen Centrum (LOC).

15 december 2009

EU Webdomains licht ondernemers op

Zogenaamd dringend aanbod kost honderden euro's

Al meer dan 42.000 kleine ondernemers zijn benaderd door het bedrijf EU Webdomains. De ondernemer wordt verteld dat EU Webdomains een domeinregistratiebedrijf is met een dringend aanbod. Er zou namelijk een pornobedrijf geinteresseerd zijn in het kopen van dezelfde domeinnaam maar dan met .com of .eu aan het eind.

15 december 2009 2 minuten

Mogelijke recessie lijkt geen probleem voor horeca

Nederlandse horecaondernemers zien 2008 met vertrouwen tegemoet

Nederlandse horecaondernemers verwachten geen ernstige nadelen te ondervinden van een mogelijke recessie. Uit onderzoek van HTC Horeca & Catering Adviescentrum blijkt dat slechts 4,9% vreest in 2008 een recessie te moeten doorstaan. 26% verwacht in 2008 een beter economisch klimaat en 54% verwacht dat de bedrijfsomstandigheden hetzelfde zullen blijven.

15 december 2009 1 minuten

Nieuw meldpunt voor telefoonirritatie

Onbeschoft gedrag grootste ergernis

Telefonische communicatie met bedrijven en instellingen leidt dikwijls tot veel ergernis bij ondernemers. Jos Mittelmeijer van het bedrijf Quality Support lanceerde daarom de website www.telefoonirritatie.nl, een meldpunt voor telefoonirritatie. Doel is bedrijven aansporen tot actie.

15 december 2009 1 minuten

Uitkering te mager voor zwangere zelfstandige

Regeling doet zwangere onderneemster tekort

De zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor vrouwelijke zelfstandigen is te mager, concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht. Het valt daarbij niet te rechtvaardigen dat zwangere werknemers beter af zijn dan zwangere ondernemers.

15 december 2009 1 minuten

Kwaliteit van arbeid, innovatie en ondernemerschap belangrijk voor bedrijfsleven

Ondernemers verwachten dat concurrentie concrete offshoring plannen heeft

Uit een onderzoek van het Financieele Dagblad en Universiteit Nyenrode blijkt dat kwaliteit van arbeid, innovatie en ondernemerschap de drie belangrijkste thema's zijn voor ondernemers in 2008. Uit het onderzoek onder ondernemers en managers blijkt dat ondernemers weinig goeds op dit gebied verwachten van het kabinet.

15 december 2009 1 minuten

Succesvolle ondernemers vaak academisch opgeleid

Bijeenkomst bij EZ over ondernemende samenleving

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, zijn succesvolle, innoverende ondernemers vaak goed opgeleid. Van de 200 beste ondernemers heeft 62% een academische opleiding en nog eens 29% heeft hbo. Dit stelde hoogleraar en directeur van het Amsterdamse Center for Entrepreneurship Mirjam van Praag op een bijeenkomst op het ministerie van Economische Zaken over de ondernemende samenleving.

15 december 2009 2 minuten

Meer steun gewenst voor zelfstandig ondernemers

Het kabinet komt volgend jaar met belastingvoorstellen om ondernemerschap te bevorderen.

Ook worden de regels rond aanbesteding zo veranderd dat zelfstandigen beter toegang krijgen tot opdrachten van de overheid. Bovendien wordt de regeldruk aangepakt.

15 december 2009 1 minuten

Steeds meer files overdag

Ook avondspitsen dit jaar toegenomen

Automobilisten komen steeds vaker overdag in files vast te staan. Dat blijkt uit het overzicht van verkeersopstoppingen in 2007 van de ANWB.

15 december 2009 2 minuten

Ondernemers geven kabinet onvoldoende

Een 5,4 als rapportcijfer

Ondernemers zijn in meerderheid ontevreden over het vierde kabinet-Balkenende. Het kabinet krijgt gemiddeld een 5,4 als rapportcijfer. Dit blijkt uit de Nieuwjaarsenquête van het VNO-NCW-opinieblad Forum.

15 december 2009 1 minuten

Getoond 235 tot en met 252 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's