Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Waarschuwing voor agressieve klanten via sms-alert

Sms systeem moet winkeliers waarschuwen

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel lanceert een sms-systeem waarmee winkeliers moeten worden gewaarschuwd als er in de omgeving van hun winkel agressieve klanten rondlopen. De politie moet een rol krijgen in dit project.

15 december 2009 1 minuten

Zondagen open door 'slapende regeling' in Winkeltijdenwet

Regeling voor winkels met voornamelijk eet- en drinkwaren

In navolging van een creatieve lokale supermarkt hebben vier andere ondernemingen in Apeldoorn ook een aanvraag gedaan om voortaan elke zondag open te mogen zijn. Dat meldde de gemeente maandag.

15 december 2009 2 minuten

Economische groei blijft achter

Nederlandse economie in tweede kwartaal niet gegroeid

Het is voor het eerst in drie jaar tijd dat de Nederlandse economie in het tweede kwartaal niet is gegroeid ten opzichte van het kwartaal ervoor. Vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder groeide de economie met 2,8 %. Dat is minder dan de gemiddelde groei vorig jaar.Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

15 december 2009 1 minuten

Thuiswinkel.org komt met nieuwe voorwaarden

Consumentenbond is blij met de nieuwe regels

Consumenten hebben vanaf 1 januari 2009 recht op minimaal 14 dagen bedenktijd, zijn niet langer verplicht meer dan 50% aan te betalen en krijgen meer duidelijkheid over prijs en bedenktijd.

15 december 2009 1 minuten

Wat gaat Obama betekenen voor de Nederlandse ondernemer?

Wat voor ‘change’ gaat Obama brengen?

Amerika heeft gekozen, maar wat gaat deze keuze betekenen voor de Nederlandse ondernemer? Een voorzichtige blik op de toekomst.

15 december 2009 1 minuten

Meer werk voor cateraar en schoonmaker

facilitaire dienstverleners vergroten marktaandeel

De trend om steeds meer facilitaire diensten uit te besteden zet door. De schoonmaakbranche groeit het meest, maar ook in andere facilitaire branches zit groei.

15 december 2009 2 minuten

Bestrijding overvallen detailhandel landelijk aangepakt

Maatregelen tegen overlast en fraude aangekondigd

Platform Detailhandel Nederland gaat nauwer samenwerken met politie en de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken om winkelcriminaliteit tegen te gaan. De partijen hebben daarom op dinsdag 18 november het Convenant Aanpak Winkelcriminaliteit deel 3 getekend.

15 december 2009 2 minuten

Hoe breng ik mijn kennis over veiligheid over op mijn medewerkers?

Leer de VCA standaard gebruiken in je bedrijf

Om de veiligheid op het werk te vergroten, kunnen medewerkers de cursus Basisveiligheid VCA volgen. Voor leidinggevenden is de cursus VCA-VOL: Veiligheid voor Leidinggevenden meer geschikt.

08 juli 2009

Wat houdt de experimentenwet BIZ in?

Totstandkoming en mogelijkheden Bedrijven Investeringszone

Slordige trottoirs, met graffiti bespoten muren, onveilige steegjes. Herkenbaar als je kijkt naar je bedrijfsomgeving? Dan is het tijd voor een flinke opknapbeurt. Natuurlijk het liefst zonder zelf voor de kosten op te draaien. De Experimentenwet Bedrijven Investeringszone (BIZ) biedt uitkomst.

30 maart 2009 2 minuten

Stand-by buiten kantoortijd is zweten voor de baas

DE COLUMN VAN WEEK 11 DOOR PETER W. STRICK

Avondje stappen met een nieuwe collega? Zondagmiddag met de kinderen naar de speeltuin? Dat kan, maar dan wel graag met de blackberry op stand-by! Time is money, 7 dagen per week 24 uur per dag voor directie, collega’s en klanten bereikbaar te zijn, is ook in Duitsland inmiddels een must.

11 maart 2009 2 minuten

'Meer deeltijdwerk om werkloosheid op te vangen'

Standpunt eurogroep

Bedrijven moeten hun personeel meer in deeltijd laten werken om te voorkomen dat de werkloosheid drastisch oploopt door de economische crisis.

10 februari 2009 1 minuten

Website missers, irritaties en frustraties

DE COLUMN VAN WEEK 7 DOOR IRIS VAN DER HOEK

‘Deze website is Under Construction, maar kom snel terug!’ lees ik hoofdschuddend. Dat mensen nog het lef hebben om zoiets te publiceren. En dan nog met een lelijk plaatje erbij ook. Beseft niemand dat bezoekers binnen één seconde beslissen of een website aanspreekt of niet? Dat je een betere mogelijkheid om je bedrijf zo goedkoop te presenteren aan zo’n grote doelgroep niet snel krijgt?

09 februari 2009 2 minuten

Minder omzet horeca

Rookverbod en economische crisis zorgen voor daling omzet

De omzet in de horeca is in het laatste kwartaal van vorig jaar gedaald met 4,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Dat liet Koninklijke Horeca Nederland na onderzoek bij zeshonderd horecaondernemers woensdag weten.

06 februari 2009 1 minuten

Crisis gaat voorbij aan duurzame sector

’Groene’ bedrijven hebben weinig of geen last van de economische crisis. Volgens kenners van de sector profiteren ze van subsidieregelingen, politieke ambities op milieugebied en van de groeiende interesse in duurzame oplossingen. Hierdoor bleven ze vorig jaar redelijk immuun voor de economische neergang.

08 januari 2009 2 minuten

Is uw bedrijf toegankelijk via mobiel internet?

DE COLUMN VAN WEEK 51 DOOR KASPER DE WIJS

Onderzoek wijst uit dat de consument van vandaag de dag zijn mobiele telefoon zo goed als altijd bij zich heeft. Daar komt bij dat twee miljoen mobiele telefoonbezitters in Nederland hun telefoon al regelmatig gebruiken voor mobiel internet.

15 december 2008 2 minuten

Wandelende helpdesk

DE COLUMN VAN WEEK 47 DOOR ERIC VAN DIJL

Vorige week werd het weer eens laat op ons interieurarchitectenbureau. Een dreigende deadline voor het ontwerp van een artsenpraktijk hield ons langer bezig dan een negen-tot-vijf type aan zou kunnen. Eenmaal bij de, op zo’n moment uitkomst biedende, snackbar aangeland, bleek dat je als vormgever altijd met je werk bezig blijft.

19 november 2008 2 minuten

File

DE COLUMN VAN WEEK NR 19 door DICK VAN DER PEIJL

Verkeer, het zit niet altijd mee. Soms heb je van die dagen dat de wet van Murphy keihard toeslaat. En natuurlijk heb je dan veel te krap gepland. ’s Morgens om 10 uur had ik een vergadering in Apeldoorn. Ik rijd iets over half negen weg bij mij thuis in Utrecht. Bij de Kardinaal de Jongweg gaat het al fout. Vast.

16 juni 2008 2 minuten

De werkplek

DE COLUMN WEEK 23: door Dick van de Peijl

Voor een ondernemer is de werkplek de helft van zijn bestaan. Niet alleen omdat hij of zij daar de meeste tijd doorbrengt, maar het bevestigt ook de aandacht op zijn aanwezigheid. Voor een schoenenwinkel is een goede locatie in het winkelhart van de stad belangrijk.

16 juni 2008 2 minuten

Getoond 253 tot en met 270 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's