Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Verpakkingseisen en documentatie bij internationaal transport

Hoe maak ik mijn pakket klaar voor verzending?

Als je een zending naar het buitenland opstuurt, wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk en onbeschadigd bij de ontvanger aankomt. Die verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de transporteur, maar ook bij jou. Zorg daarom voor een goede verpakking en de juiste documentatie.

20 juni 2014 2 minuten

Hoe belangrijk is Bedrijfshulpverlening?

Houd je kennis up-to-date

Minstens één medewerker per bedrijf moet opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Zorg dat die BHV-er weet welke taken hij of zij uit moet voeren.

31 december 2013 1 minuten

Waarom zou ik overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Voordelen gaan verder dan alleen lagere kosten

Je energiezaken wil je snel geregeld hebben. Als ondernemer heb je immers andere zaken aan je hoofd. Heb je weleens nagedacht over te stappen naar een andere energiemaatschappij? Vergelijk kosten en service.

04 december 2013 2 minuten

Duurzaamheid minder belangrijk voor mkb

Nederlandse multinationals wel druk bezig met mvo

Duurzaamheid staat minder hoog op het lijstje van Nederlandse mkb'ers dan in 2008. Had toen 40 procent nog plannen in die richting, nu is dat nog maar 36 procent. De belangrijkste reden voor de daling is de economische crisis.

13 november 2013 2 minuten

Maak een procesanalyse van je bedrijf

Sturen op cijfers | Tip 10

Met een procesanalyse breng je de bedrijfsvoering in beeld. Niet alleen de activiteiten waarmee je geld verdient, maar ook zaken zoals marketing, acquisitie en de boekhouding. De winstgevendheid van je onderneming stijgt en de klanttevredenheid gaat omhoog.

08 november 2013 2 minuten

"Wij willen de beste distributeur van Europa worden"

A Brand New Day importeert dranken uit de hele wereld

Al twintig jaar zit hij in de drankenbranche: Ruud Goesten van A Brand New Day. Zes jaar geleden spotte hij een gat in de markt: de import van voornamelijk ‘third party’-merken. Zijn bedrijf is inmiddels al een van de grote spelers in Nederland.

30 oktober 2013 4 minuten

Hoe doe ik zaken in het buitenland?

Zorg dat je op de hoogte bent van de culturele verschillen

Je netwerk eindigt niet in Nederland, wil je een succesvolle ondernemer zijn op internationaal gebied. Je Nederlandse to-the-point-manier van zakendoen kan in het buitenland echter verkeerd vallen.

27 september 2013 1 minuten

Onderneem jij al op topsnelheid?

Scan geeft je inzicht in kansen op ICT-gebied

Ondernemers in het mkb weten vaak niet wat de mogelijkheden van online werken zijn, laat staan welke programma's en verbindingssnelheid ze hiervoor nodig hebben en hoe het zit met veiligheid. Zorg dat je daar verandering in brengt, maak je klaar voor online werken.

27 september 2013 2 minuten

Verzenden facturen kan volledig elektronisch

Bedrijven hoeven geen papieren factuur meer te versturen

Ondernemingen kunnen facturen voortaan volledig elektronisch verzenden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat besloten.

20 september 2013 1 minuten

Waarom zou ik als ondernemer energie besparen?

Verlicht de druk op je energiekosten en het milieu

Een lager energieverbruik scheelt in de kosten, maar spaart ook het milieu. Welke invloed heeft energie besparen op het klimaat en waarom zou je er als ondernemer voor kiezen?

18 september 2013 2 minuten

Kan elk bedrijf energie besparen?

Duurzame energie is geschikt voor elke bedrijfsvorm

Hoe klein je bedrijf ook is, er is altijd de mogelijkheid om duurzame energie te gebruiken. Koop het in of genereer het zelf en kies voor groen ondernemen.

18 september 2013 1 minuten

Energie besparen in de praktijk

Voor elke ondernemer is er wel een manier om energie te besparen

Er zijn de laatste jaren veel mogelijkheden bijgekomen om energie te besparen. Variërend van eenvoudige handelingen tot grotere ingrepen, bespaar je als ondernemer vanaf het eerste moment energie en geld.

18 september 2013 1 minuten

Met welke installatietechnische aanpassingen kan ik energie besparen?

Energie besparen met apparaten voor verwarming en verkoeling

Apparatuur voor verwarming en koeling geeft je veel kansen om energie te besparen. Fabrikanten richten zich meer en meer op zuinigheid, maar ook door goed onderhoud kun je als ondernemer zelf al voordeel behalen.

18 september 2013 2 minuten

Internationaal telefoneren

Overzicht van veelgebruikte landnummers

Als ondernemer kan het voorkomen dat je moet bellen met het buitenland. Maar wat is ook al weer het kengetal van Frankrijk? En wat was de code voor Duitsland nou precies? Je vindt het in dit overzicht.

12 september 2013 1 minuten

Wat kan een mentor voor mijn bedrijf betekenen?

Zakelijke vragen stel je aan je mentor

Een mentor kan je helpen kritisch naar je eigen bedrijf te kijken. Ook kun je met al je zakelijke vragen terecht bij deze doorgewinterde ondernemer.

26 augustus 2013 2 minuten

Bij toeval Zusjes in Zaken

Ellen en Ingrid Reuvers hebben een online kledingwinkel

Waar het opruimen van een kledingkast al niet toe kan leiden. In het geval van Ellen (43) en Ingrid (41) Reuvers tot een eigen webshop: Hippest.nl. "We vullen elkaar perfect aan."

15 augustus 2013 3 minuten

Hoe kan ik energie besparen door bouwkundige maatregelen?

Van isoleren tot infraroodfoto’s

Een bekende vorm van energie besparen is isolatie. Helaas blijkt dat ondernemers nog lang niet genoeg isoleren. Tegelijkertijd biedt dat natuurlijk kansen. In essentie kijk je waar je warmte verliest in je bedrijf.

15 augustus 2013 1 minuten

Verhoging btw-tarief kunstsector half jaar uitgesteld

Eerste Kamer verzet zich tegen plan

De btw-verhoging op theater- en concertkaartjes is uitgesteld tot 1 juli 2011. Dat zei staatssecretaris Frans Weekers van Financiën dinsdag.

06 augustus 2013 1 minuten

Getoond 73 tot en met 90 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's