Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Hoe bespaar ik op kantoorsoftware?

De voor-en nadelen van een overstap op Openoffice

Als ondernemer is het vaak de noodzaak om waar dan ook geld te besparen. Een van de mogelijkheden is een alternatief kiezen voor Microsoft Office.

24 juni 2013 3 minuten

Vergeet de traditionele werkplek

Column | Mobiel werken in een nieuw inspirerend interieur

Zoek de verschillen. Kantoor 1: volledig ingericht voor het nieuwe werken, open en interactief, productieve werknemers. Kantoor 2: totaal niet ingericht volgens de principes van HNW, gesloten en ongeïnspireerd.

24 juni 2013 2 minuten

Smartphone en tablet doen wonderen voor productiviteit

Werkklimaat wordt flexibeler

Tijdens het tv-kijken nog even de laatste hand aan de presentatie van morgen, of onder het koken snel die paar nieuwe mailtjes lezen. Werken buiten de geijkte kantoortijden komt steeds vaker voor dankzij de smartphone en tablet.

24 juni 2013 1 minuten

Wat is timemanagement?

Hoe kan ik efficiënt mijn tijd indelen?

Veel ondernemers hebben het gevoel altijd tijd tekort te komen. Een telefoontje hier, een mailtje daar, vergaderingen, afspraken, het houdt niet op. Door je dag goed in te delen kun je efficiënter werken en meer bereiken: timemanagement.

24 juni 2013 5 minuten

MKB'er nog niet overtuigd van voordelen cloud computing

Online werken nog onduidelijk voor ondernemers

De helft van de ondernemers weet niet precies wat cloud computing is. Ook vragen veel ondernemers in het mkb zich af cloud computing wel zou handig is om in hun bedrijf te gebruiken.

24 juni 2013 1 minuten

Hoe moet ik een back-up van mijn bestanden maken?

Zorg dat je belangrijke bestanden niet kwijt raakt

Als je zeker wilt weten dat je je bestanden die op je computer of laptop staan nooit kwijt raakt, dan is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van deze belangrijke documenten. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

27 mei 2013 2 minuten

Nederlandse ondernemers redelijk ontspannen in tijden van crisis

Geen stress en slapeloze nachten

In Europa hadden ondernemers in Nederland het minste last van stress, gezondheidsproblemen en slapeloze nachten als gevolg van de economische crisis. De Nederlandse ondernemers maakten wel de meeste overuren tijdens de crisis, zo’n extra 17 uur per week.

23 mei 2013 2 minuten

Hoe zorg ik dat mijn werknemers meer kennis delen?

Richt kennisoverdracht succesvol in

Succesvolle mkb-bedrijven waarborgen de kwaliteit van de kennis van de medewerkers. Vooral voor bedrijven die willen groeien is effectief omgaan met kennis een noodzakelijke voorwaarde. Daarom gaan steeds meer mkb-bedrijven kennis delen. Maar hoe pak je zoiets aan?

13 mei 2013 2 minuten

Beveiliging bedrijven in gevaar door mobiel werken

MKB gewaarschuwd voor protectieslordigheden

Bij veel bedrijven die Het Nieuwe Werken omarmen, wordt onvoldoende stil gestaan bij de nieuwe beveiligingsrisico’s. Vooral het midden- en kleinbedrijf heeft daarin nog een blinde vlek.

18 april 2013 2 minuten

"In Abu Dhabi schudden ze geen handen met een vrouw"

Jacqueline van der Weijden exporteert vlaggenmasten

Een vlag die bij een zuchtje wind niet meteen om de mast krult, dat is natuurlijk ideaal. Limeta BV maakte er een internationale business van. Volgende land op het verlanglijstje van Jacqueline van der Weijden is Brazilië.

16 april 2013 4 minuten

Webinar Wet- en Regelgeving: Importeren uit China

Deel 6 van het webinar Wet- en Regelgeving gaat specifiek over import uit China. Waar moet je op letten? Ook meer over zakendoen met de andere BRIC-landen: Brazilië, Rusland en India.

16 april 2013 1 minuten

Buitenlandse investeerders goed voor werkgelegenheid

Buitenlandse investeringen toegenomen

Ondanks de economische crisis zijn de buitenlandse investeringen in Nederland in 2009 verder toegenomen. De totale investeringen hadden een waarde van 3.142 miljoen euro. Zij leveren op termijn 2.870 nieuwe arbeidsplaatsen op.

16 april 2013 2 minuten

Waar let ik op bij het kiezen van een schoonmaakdienst?

Denk bij het uitbesteden van de facilitaire taken hieraan

Het pand waarin je bedrijf zit, is het visitekaartje van je onderneming. Belangrijk dus dat het hier netjes is. Daarom kan het verstandig zijn een schoonmaakbedrijf in te huren.

31 januari 2013 3 minuten

Wat is een verkoopanalyse?

Informatie over de nut en noodzaak van verkoopanalyse

Het is zeer waardevol om een goed inzicht te krijgen in je eigen bedrijf. Informatie over wie je klanten zijn en wanneer zij producten van je bedrijf afnemen kun je gebruiken om je omzet verder te kunnen verhogen.

31 januari 2013 1 minuten

Hoe regel ik de catering binnen mijn onderneming?

Waar moet je op letten bij uitbesteding van de catering?

Lekker eten is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op het werk. Een feit blijft, smaken verschillen. Daarom kan het best lastig zijn om de ideale catering te vinden. Wat schotel jij je werknemers voor?

31 januari 2013 3 minuten

Beleid voeren én je personeel aansturen

Middle management kun je leren

Uitgestippeld beleid uitvoeren én de belangen van medewerkers behartigen. Als middle manager heb je een belangrijke, tweezijdige functie. Moeilijk om op beide gebieden goed te presteren? Je kunt het leren.

31 januari 2013 1 minuten

Google komt met AdWords voor het mkb

AdWords Express speciaal voor de kleine, lokale ondernemer

Ondernemers met een fysieke winkel die willen beginnen met internetreclame, kunnen binnenkort terecht bij Google AdWords Express. Onder die naam lanceert het internetbedrijf een advertentiedienst voor de kleine, lokale ondernemer.

30 januari 2013 1 minuten

Ondernemingen telefonisch slecht bereikbaar

Telefoontjes niet op tijd beantwoord

Nederlandse ondernemingen zijn telefonisch slecht bereikbaar. Telefoontjes worden regelmatig niet op tijd beantwoord. Ook gebeurt het maar zelden dat bellers het aanbod krijgen om teruggebeld te worden.

25 januari 2013 2 minuten

Getoond 91 tot en met 108 van 271 totaal, er zijn meerdere pagina's